MANAFU*

Abonamente Evensys

Trends: Mobile kills the video star?

“Sony Ericsson si Orange anunta astazi ca single-ul Christinei Aguilera, “Ain’t no other man” va fi disponibil in exclusivitate pe portalul Orange World pentru doua saptamani, incepand cu 13 iunie”. (sursa: comunicat de presa SonyEricsson – Orange)

Aparent, acest anunt nu pare foarte important. Christina Aguilera nu ne-a tinut niciodata cu sufletul la gura si nici nu ne amintim de vreun succes rasunator de casa din partea ei (in contra exemplu, 50 cent a vandut 2 milioane de exemplare ale albumului Get Rich or Die Tryin’ in trei saptamani).

Cu toate acestea, anuntul SonyEricsson-Orange ne atrage atentia asupra unei noi tendinte. Daca pana acum site-uri precum Launch sau iTunes (si altele alaturi de ele) se puteau mandri cu exclusivitati muzicale, acum telefonia mobila tinde sa stranga legaturile cu industria entertainment-ului, exemplul de fata fiind inca o dovada ca viitorul divertismentului va suna bine pe telefonul mobil.

O dovada este si situatia de pe piata locala. In Romania, cele mai puternice servicii alternative de distributie muzicala apartin celor doi mari operatori de telefonie mobila Orange si Vodafone. E vorba de Orange Music Store si Vodafone Live! (lansat chiar astazi).

Tags:

Comentează