MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Ce probabil nu am vazut la eveniment

Am citit mai multe comentarii despre Revolutia Blogurilor. Iar cele mai multe (puternice) comentarii par sa exprime o dezamagire fata de eveniment.

As vrea insa sa privim putin altfel evenimentul…

E adevarat ca titulatura evenimentului a sunat pompos, insa nu s-a referit niciun moment la o revolutie asupra participantilor. Jeremy nu a venit sa ne faca mai destepti, mai inalti, mai frumosi. A venit sa ne vorbeasca despre blogging si despre cum blogurile pot revolutiona (domeniul afacerilor). Si cred ca a punctat onorabil la capitolul asta.

Jeremy este consultant, parca asa scrie in CV-ul lui. Din experienta mea, consultantii sunt buni in micro-prezentari si nu in conferinte. Sunt antrenati pentru prezentari in fata unor grupuri mici si mai putin ca oratori intr-un forum aglomerat.

Ce nu am inteles noi (unii cel putin) e ca aveam ocazia sa invatam (daca vroiam sa aflam ceva specific) de la Jeremy in discutiile informale din pauze, cand puteai sa ii adresezi intrebarile la care cautai raspunsuri. Nimeni (niciun vorbitor) nu va multumi intreaga audienta intr-o conferinta pentru simplul motiv ca nu cunoaste nivelul (de pregatire) al participantilor.

Si mai e un lucru pe care multi nu l-au inteles, nu l-au vazut. Am reusit sa avem in Romania ca invitat, in primul an al blogosferei romanesti, un blogger renumit. Sunt alte grupuri de interese (sectoare de actvitate) care au asteptat ani pana au avut ocazia sa intalneasca/ vada/ asculte un nume cunoscut in domeniul lor.

Mai mult, evenimentul a fost si un bun prilej de networking si cine a vazut/ facut asta a mai castigat ceva in plus cand a plecat acasa/ la serviciu.

Tags:

Fara comentarii

  1. boyarul says:

    “Am reusit sa avem in Romania ca invitat, in primul an al blogosferei romanesti, un blogger renumit.”Nu inteleg de ce 2006 e considerat primul an de blogging in ro. Sunt suficiente bloguri mai vechi de 2006.Personal, consider ca bloggingul (ca fenomen de masa) si-a facut aparitia pe la inceputul anului trecut (2005). [E doar o parere].

  2. manafu says:

    Nu vorbesc despre nasterea blogging-ului in Romania, ci de momentul in care efectiv i s-a simtit prezenta si a inceput sa creasca.Cred ca de la inceputul anului numarul blogurilor locale s-a dublat, cel putin daca luam in considerare numarul de inscrieri de pe Rss.Mioritics, unde acum vreo 2-3 luni erau vreo 400 de bloguri inscrise, iar acum sunt aproape 800.Sunt convins ca Mioritics nu indexeaza toata blogosfera locala, insa cresterea de la ei cred ca e destul de relevanta.

Comentează