MANAFU*

Abonamente Evensys

Feedback: MySpace romanesc?

Zoso pune o intrebare buna: MySpace romanesc? Si chiar da o idee celor care au ochi sa vada.

M-am gandit si eu la posibilitatea asta in ultimele zile de cand s-a anuntat suprematia MySpace in SUA, iar Bebo a refuzat 550 mil.$ de la British Telecom.

Intr-un mediu in care blogurile sunt in crestere, site-urile de dating si prietenii se mentin pe pozitii, iar Instant Messaging-ul e pentru multi alternativa ieftina pentru conversatiile telefonice, nu vad de ce nu ar merge un astfel de site si la noi. Nu mai stiu cata lume mai sta pe chat-ul clasic!?

Problema e cine si cum il face, caci daca e sa judec clonele altor servicii cu succes afara, cred ca pana acum imitatorii au cam ratat tinta.

Un MySpace romanesc poate fi ceva original (atat cat poate fi) sau o clona decenta. User-ul targetat nu va avea mult de obiectat in privinta asta.

Situatiunea se complica cand ne intrebam: bine, bine, da’ cine-l face? Eu cred asa. Desi (cred ca) am vazut la noi un proiect de genul asta dezvoltat de un mic player (imi scapa acum numele), sunt de parere ca un serviciu de social networking poate fi sustinut cum trebuie doar de un publisher puternic sau de un ISP, din motive ce tin in principal de resursele necesare.

Vizionarul (sau bine informatul) Radu paria intr-un post recent ca MediaPro va face intr-un an un MySpace romanesc. Astazi am aflat sau mai bine zis am auzit ca Orlando are doua luni la dispozitie pentru a lansa 10 site-uri pentru MPI. Informatia e neverificata si incompleta in acest moment, deci nu va pot spune daca sunt site-uri noi, resuscitate (din network-ul MPI) sau achizitii ori daca intr-adevar se pregateste MySpace.ro. Dar poate cineva mai are si alte detalii…

Tags:

Fara comentarii

  1. Bobo says:

    “Desi (cred ca) am vazut la noi un proiect de genul asta dezvoltat de un mic player (imi scapa acum numele)”Mai sus te referi la http://www.inlink.ro ?

  2. Cristian says:

    da, despre inlink e vorba.

  3. Daniel says:

    daca va fi facut vreun sit de succes de tipul asta, nu va fi facut de o firma mare, pentru ca ele sunt mult prea inerte.asa cum o arata statisticile netului va fi facut de un particular (sau “player mic”, daca vrem sa ne dam in scheme)

  4. NA says:

    In ceea ce priveste cele 10 situri care urmeaza sa fie lansate in 2 luni.Mi se pare ciudat sa faci public faptul ca ai un termen limita pentru a face o achizitie. Cei care vand aceea companie/sit vor avea un atuu in plus la negocieri, vor putea de exemplu sa traga de timp pana cand Orlando (fortat sa cumpere intr-un anumit timp) va da mai mult.

  5. Anonymous says:

    Am lansat si noi un MySpace romanesc http://www.ourplace.ro Are forumuri stiri bloguri prieteni si multe altele, incercati.

  6. Radu says:

    nou? nu chiar. un beta 100% “hand made” in Romania? da. sanse de reusita? prea devreme pentru a ma pronunta. http://www.lust.ro chiar sunt curios ce reactii vor aparea,if any, dupa ce astazi am cam facut “spamming” pe cateva blog-uri .. apropo, angajam content managers! la salarii de “player mediu”. iti facem o platforma de blogging dupa dorinta 😉

Comentează