MANAFU*

Abonamente Evensys

Marketing: Atentat la designeri!

Marius Ursache de la Grapefruit este pe cale sa ramana fara paine. De ce? A terminat medicina si nu are diploma de designer. Asemenea lui multe alte persoane care lucreaza in domeniul designului sunt in pericol sa ramana pe drumuri daca proiectul privind meseria de designer va intra in vigoare.

Proiectul a intrat deja in atentia presei, Internetului si bloggerilor. Kit de la Brandient are o arhiva a reactiilor, iar aici gasiti un articol din BusinessWeek despre acest proiect de lege.

UPDATE: Daca mai era nevoie sa spun, Grapefruit si Brandient sunt doua dintre putinele firme adevarate de branding Romania. Poate chiar cele mai bune!

UPDATE2: Gasiti proiectul de lege aici.

Tags:

Fara comentarii

  1. Cristi says:

    Proiectul de lege e atat de prost facut incat pare o gluma. Politicienii vor sa creeze un monopol intr-o piata in care cererea si oferta isi fac foarte bine treaba creend performanta.

  2. Cristian says:

    Nu vreau sa comentez foarte mult pe tema asta, insa mi se pare ciudat ca intr-o tara in care avem nevoie de design ca sa ne scuturam de hainele gri si inca murdare pe care le purtam, meseria de designer are nevoie de rezidentiat ca pentru medici, supervizare sub drept de semnatura si alte birocratii care nu fac decat sa inhibe creativul!

  3. nicholas says:

    ok.legea poate fi aiurea.cu asta sunt de acord,cum tot asa de bine cred ca ea poate fi amendata.insa vrem nu vrem,odata cu intrarea in UE,nu poti desfasura o activitate din care sa scoti un venit, fara a avea o pregatire in domeniul respectiv.sa fie si mai simplu de inteles.nici macar taranii,nu au dreptul de a-si valorifica produsele,daca nu au un curs de specialitate (agricultura, zootehnie, etc)urmat.si asta oriunde in europa.nu conteaza ca fac asta de o viata.trebuie sa aibe si curs,sau o scoala in domeniu.ne place sau nu ne place,asta e. si chiar e asa de greu de urmat un curs de 3 sau 6 luni?ai idee cam cati programatori sunt doar cu o post universitara de 6 luni?si culmea e ca sunt si foarte buni.ideea legii nu era de a nu mai practica,ci de a ne adapta legislativ la comunitate.si ar fi bine sa retineti,odata cu adoptarea constitutiei UE,legea federala e deasupra legii statale . chiar nu glumesc .lucrurile sunt mult mai complicate decat par .in rest , doar de bine

  4. Anonymous says:

    dincolo de alinierea la UE (btw ai un link spre vreo lege asemanatoare din UE?), cum ti se pare ca oamenii cu talent, dar fara diploma sa stea la mana unora cu drept de semnatura, dar lipsiti de talent…sunt pline scolile romanesti de profesori care nu au muncit o zi cu adevarat in domeniul despre care ii invata pe altii, acum ar trebui ca lumea practica sa-i primeasca cu bratele deschise pe acesti teoreticieni de nimic?!

  5. nicholas says:

    ti-am dat un exemplu real cu taranul roman , sau comunitar ..spune-i cum vrei,dar e important si relevant ..eu nu ma refer la continutul legii , imi e indiferent ,ci la faptul ca noi romanii suntem intotdeauna cu doua perechi de …si sa fiu mai clar : cand esti bolnav , cauti sa ajungi la medic , sau la asistent ? iar de profesori nu te lega ..chiar nu stii multe despre ei ..asta in cazul in care nu a fost vreun destept , si a considerat ca omul e foarte talentat si detine atatea cunostinte ( ca sa nu le zic pile) incat ce rost mai are sa fi facut si o scoala ..de specialitate , evident ..

  6. Anonymous says:

    nu am inteles partea cu profesorii!? de ce sunt untouchable?

  7. nicholas says:

    untouchable? mda , ar fi un subiect ..de ce nu intrebi chiar un profesor ?..si daca mai e si universitar , o sa-ti povesteasca el cate proiecte a facut cat a fost asistent , si cati nenorociti si-au luat o diploma sau au castigat un concurs pe munca lui ..imi ajunge cat discut acasa , gresesc nu discut , mai mult ascult .. acu, e ora tarzie , si mi’s obosit .. ne mai povestim noi ..noapte buna si tie !

Comentează