MANAFU*

Abonamente Evensys

Media: Fotbalul isi descopera latura feminina

Cupa Mondiala 2006 a generat unele dintre cele mai mari audiente globale TV pentru un eveniment sportiv international, dar si unele dintre cele mai mari audiente inregistrate pentru un eveniment de orice fel difuzat de telviziune. Finala a atras o audienta medie live de 284 de milioane de persoane, adica dublul audientei globale atinse de Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atena si triplul audientei globale a Super Bowl in 2005.

Totusi, cel mai interesant aspect pentru sponsori si investitori in publicitate este cel legat de profilul demografic al audientei Cupei Mondiale. Pe langa faptul ca a atras cu circa 10% mai multi telespectatori decat editia 2002, Cupa Mondiala 2006 a generat audiente bune si in segmentul femei si adulti din clasa superioara semnificativ mai mari decat pana acum.

41% din audienta globala a fost reprezentata de femei, aceasta editie a campionatului atragand cel mai mare numar de fane din istoria Cupei Mondiale.

Sursa: Initiative Romania

Tags:

Fara comentarii

  1. Cristi P says:

    Sa zic ceva de fenomenul fotbal in Europa, de orele de transmisie ale campionatului din 2002? de vizionarea de grup, de working hours?Mai bine tac ca cine stie ce idei iti mai vin :).PS: ca nu pot sa ma abtin: in Romania s-a transmis vreodata Super Bowl-ul? De ce oare?

  2. Cristian says:

    cristi,e doar o comparatie cu fenomenul superbowl. e stiut ca fotbalul (soccer-ul) nu e pe gustul americanilor si Super Bowl e cea mai tare competitie a lor. Au vrut probabil sa arate ca fotbalul nostru e mai tare si s-au raportat la o alta competitie majora.

  3. razvan varabiescu says:

    Demograficele sunt valabile pentru romania sau procentele sunt valabile la nivel mondial??? nu e clar in postitul tau.intreb asta ca stiu ca la noi inca 70% din gospodarii au un singur televizor…

  4. Cristian says:

    pai cred ca la nivel global, eu asa am vazut in pasajul pe care l-am postat…insinuezi ca femeile ar fi fost fortate sa se uite pentru ca in cele mai multe gospodarii exista doar un singur televizor?

  5. Cristian says:

    din ce info am eu in romania au fost ceva peste 110 mil telespectatori pentru toate meciurile din care vreo 70 mil au fost barbati…

  6. cristi says:

    Cristian said… “insinuezi ca femeile ar fi fost fortate sa se uite pentru ca in cele mai multe gospodarii exista doar un singur televizor?”Eu cred ca nu le-a displacut :))Si la urma urmei, vroiai sa nu mai stea seara cu barbatul, doar pentru ca era televizorul deschis pe fotbal?

Comentează