MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Deci am fost in Cuba (episodul I)

Anul trecut un amic de familie imi recomanda sa merg in Cuba cat mai traieste Fidel. Cu doua zile inainte de a pleca spre Havana, ma suna un prieten si ma intreaba: “Ai vazut stirea?” “Ce stire?”, intreb eu. “Castro a cedat puterea. E bolnav.”

Am plecat nestiind daca Fidel mai e in viata (se pare ca a trecut cu bine peste operatie daca luam in calcul inregistrarea vazuta pe CNN astazi).

Despre Cuba auzi multe inainte de a incepe calatoria. Multe prostii chiar. Si cele mai multe venind – curios poate – de la agentiile de turism, care fie nu au calcat in Cuba vreodata si vorbesc din auzite, fie au informatii expirate.

Am auzit chestii de genul “Cea mai noua masina este din 1980” sau “Nu ai cum sa telefonezi din Cuba decat daca iti cumperi nu-stiu-ce cartela”. Ei bine cand am iesit din aeroport am dat fix peste doua Audi A 4 (ultimul model) si am vazut un serviciu de taximetre dotat numai cu Peugeot 307.

Cat despre telefonie, am sunat din curiozitate – nu stiu de ce nu am incercat mai devreme!? – la Vodafone cu un minut inainte de a urca in avion, de unde am aflat ca exista Cubacel. Ca omul de la serviciul clienti nu a stiut sa imi dea si codul de tara (119) pe care trebuie sa il formez inainte de celebrul deja ++40 nu mai conteaza acum.

Sfatul meu: Mult research inainte!

Fara comentarii

  1. boyarul says:

    Deci cand e episodul Nr. 2 ???

  2. Bobo says:

    Poate postezi si niste poze frumoase 🙂

  3. Ali says:

    question. ai incercat vreun trabuc? 😀

  4. Cristian says:

    episodul 2 e pe drum. mai am de “aranjat” niste poze.cat despre trabucuri… nu poti pleca din cuba fara sa incerci un trabuc, sa bei cel putin un mojito si/ sau daiquiri.nu am incercat multe trabucuri si nici nu sunt un cunoscator, dar m-am “fixat” pe romeo y julieta si cohiba. nu am incercat partagas si nici montecristo, dar cred ca pe astea le gasesc si la noi.

Comentează