MANAFU*

Abonamente Evensys

Netoo: O intamplare

Dupa Netoo #2, Zoso mi-a zis: Auzi, de ce nu luam noi Netoo.ro? Sa punem blogul pe .ro!? Il luam, i-am raspuns. Apoi cineva a venit cu aceeasi propunere, ba chiar si cu o idee de dezvoltare. Cred ca pe 5 nov, i-am scris lui Radu sa ia el domeniul pe numele meu de la provider-ul sau, alaturi de alte domenii care ma interesau. Pe 6, Radu imi scrie: “intra pe host-age.ro si da cerere tu direct, ca tb sa dai detaliile de persoana sau firma pe care cumperi domeniul”.

Nu am mai facut nimic de atunci. Astazi, Zoso imi trimite un mesaj pe YM: “netoo.ro”. Am intrat si am gasit un blog lansat in noiembrie, mai precis ieri. Domeniul a fost inregistrat de o alta persoana pe 8 sau 9 noiembrie.

Acum ma intreb cat de important era sa avem noi domeniul si daca e OK sa luam in schimb clubnetoo.ro…

Tags:

Fara comentarii

  1. Anonymous says:

    Zoso este unul dintre cei care si-ar bea urina in timpul ploii tropicale.

  2. Bogdan Zarchievici says:

    Cristian, blogul tau e citit de sute de oameni! Nu mi-o lua in nume de rau si nici nu privi comentariul meu ca pe o critica la adresa ta insa nu cred ca e o idee buna sa pui astfel de intrebari pe blog fiindca te poti trezi in clipa urmatoare ca nu mai poti cumpara domeniul respectiv, fiindca deja a fost inchiriat de vreun anonim, prin MyDomain.O idee ar fi sa vina fiecare cu cate o propunere pe data de 28 nov cand va intalniti la netoo #3 si tot atunci sa rezervati si domeniul 😉

  3. Cristian says:

    bogdan, totul e OK!

  4. Erwin Szogyenyi says:

    Nu e o idee buna sa faci publica intentia de a cumpara un nume de domeniu… Chestiunile de genul acesta trebuiesc discutate in grupul restrans de persoane avizate si de incredere.Parerea mea e ca trebuie sa cumparati toate numele de domenii pe care le vehiculati 🙂

  5. Adrian says:

    Salut Cristian, sunt posesorul domeniului netoo.ro. Nu are rost sa intram in detalii, daca inregistrezi o fundatie sau o firma cu acest nume, domeniul este al tau la pretul cu care a fost achizitionat.Daca doresti un link la mine pe blog spre un eventual site de-al clubului, cu cea mai mare placere.Bafta.

  6. Erwin Szogyenyi says:

    Da! Un gest mai rar intalnit…

  7. Cristian says:

    Salut Adrian. Multumesc pentru oferta facuta. Netoo (clubul de networking) s-a nascut din ideea de a crea un loc de intalnire pentru bloggeri. Au aderat la club in jur de 40 de persoane. Nu exista o firma, o fundatie, nimic de genul acesta.As prefera deci sa gasim o alta modalitate de transfer, daca esti si tu de acord.Mersi,Cristi

  8. Leonardo says:

    Salut Cristi,Ideea ta de a aduna diversi oameni care sa isi impartaseasca ideile la intilnirile Netoo (asa cum ai spus in primul post despre acest subiect), fara grija ca cineva sta la prindere sa le fure vreo idee, s-a lovit, zic eu, in primul hop al lipsei de net-eticheta al unora care se vede ca stau pe net degeaba daca nu dau atentie bunului simt cu care se trateaza intre ei adevaratii oameni de internet. Eu iti urez bafta sa poti avea acel domeniu si ti-as da ca sfat sa fii mai rezervat si prevazator cu micile “chestii” care fac diferenta, cel putin 10 ani de acum inainte pina cind deontologia internetului in Romania sa fie respectata cum se cuvine.

  9. Watt says:

    Erwin, da, un gest mai rar intalnit … ca si miscarea “le iau domeniul!”Dupa o asemenea manevra, respectivul care a luat domeniul, isi pierde orice urma de credibilitate.Cat despre revandutul, da, frumos, numai ca un simplu ‘a drege busuiocul’.Just my 2 cents on the matter.

  10. Adrian says:

    Leonardo, multumesc pentru aprecieri, dar cred ca esti naiv cand vorbesti despre “neticheta” in Romania. In ceea ce priveste domeniul, repet ceea ce i-am spus si lui Zoso ca nu am stat sa fac stalking dupa nici unul dintre voi sau pe blogurile implicate. Personal, acest club nu imi inspira deocamdata nimic. Eu sunt IT-ist si orice intrunire care nu are macar o tastatura la doi oameni mi se pare lejer inutila si pierdere de vreme.Da, mi-a placut enorm numele, ii multumesc lui Cristian pentru brand research, habar nu aveam ca se va inregistra vreun domeniu. Am vazut ca exista deja site-ul netoo pe un hoster free si ca de cand acest grup “netoo” a aparut (si e ceva vreme) nu s-a inregistrat domeniul .ro. A fost singurul research pe care l-am facut. Si pentru ca blogul meu se ocupa cu “inter-netoo” romanesc, l-am inregistrat si l-am lansat in the wild. Daca l-as fi inregistrat ca sa cer bani pe el, nu as fi muncit ca sa scriu articole, sa-l inscriu in directoare, Google Sitemaps, optimizari, adaptari de cod, modificari la template.Mi s-a parut usor exagerata incrancenarea lui Zoso pe aceasta tema, ca si comentariile pline de ura si insultele proferate la adresa mea.Watt, “credibilitatea” mea nu are de-a face cu domeniile sau cu bloggingul, ci cu proiectele lucrate de-a lungul anilor. Asa e in domeniul IT, cel putin. Oamenii se uita la ce rezultate ai avut, nu la ce domenii ai inregistrat si cand.Altfel, eu mi-am facut datoria si i-am trimis lui Cristian un email in care i-am explicat cum se transfera un domeniu si care sunt alternativele notabile la transfer.

  11. Cristian says:

    Adrian, am avut cateva zile pline si nu am apucat sa iti raspund. Banuiesc ca oferta ta e inca valabila. Am sa iti raspund in curand, caci unele raspunsuri trebuie sa le caut si eu in alta parte.Imi pare rau ca ai fost primit in blogosfera cu o anumita raceala. Stiu ce inseamna asta si de aceea imi calculez si verific foarte bine tot ce are legatura cu blogosfera.Probabil raceala primita e cauzata si de cazul Vodanet si domeniile vedetelor si poate pentru ca in Netoo intra si o parte dintre cei mai vizibili bloggeri locali.

Comentează