MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Inapoi in trafic

Azi m-am enervat pe traficul din Bucuresti. Si nu stiu de ce. M-am resemnat de mult in fata situatiei si chiar sunt in general destul de calm pe tema asta. Dar astazi m-am enervat. N u m a i s u p o r t !

Stiu ca in Bucuresti nu mai exista de mult timp ore de varf. E mereu aglomerat. Insa exista totusi acele intervale orare in care strazile sunt supra-aglomerate: 7.30 – 10.00 si 17.00 – 20.00.

In ultimele zile, m-a prins ora 16.00 prin oras. A fost infernal (pentru mine)! Atata aglomeratie!? De parca toata lumea se intorcea la ora aia acasa. Ce se intampla? (cineva a incercat sa ma calmeze, spunandu-mi ca asa e mereu).

Azi m-am si amuzat pe seama traficului, de fapt in contul noului cod rutier. Nu l-am ‘rasfoit’ inca, asa ca vorbesc “din auzite”. Cica ti se dau/ iau puncte pentru oprire neregulamentara. Nu e de tot rasul?!

Toata lumea parcheaza si opreste “ilegal”. Sunt companii care si-au marcat teritoriul (locurile de parcare) pe trotuare si au bodyguarzi care le supravegheaza. Banda 1 nu mai exista decat pe Magheru si Victoriei, cred. In rest a fost “cucerita”.

Ma gandesc ca asta e o masura pentru a reduce traficul. Sa iei permisul pentru oprire neregulamentara si sa ii faci astfel pe oameni sa nu mai iasa pe strazi. Pai daca e asa, cate puncte va da/ lua cineva cand isi va lasa masina parcata neregulamentar in fata blocului intre 30 si 90 de zile (cat o sa stea “pe bara” fara permis)?

Tags:

Fara comentarii

  1. Watt says:

    Bun venit in “trafic Bucuresti 2.0”. Orele de circulat sunt 11:30-15:00 si 20:30 – pana spre dimineata.Eu deja nu mai folosesc masina in timpul zilei. Iti recomand si tie. 😉

  2. Ionut Ciurea says:

    Cristi, ce iti recomand este sa iei o caseta/cd/dvd/mp3 ceva in masina si sa asculti. Nu zic de muzica… nu stiu daca esti cu programele de dezvoltare personala si profesionala, daca asculti/cumperi.Gasesti sigur orice de la marketing la… motivare. La noi nu prea, insa in afara gasesti absolut orice pe suport audio si poti asculta cat timp stai in trafic.O alta idee: daca ai telefoane de dat le dai in timp ce stai la semafor. 🙂

  3. Mircea Scarlatescu says:

    Asta e traficul Cristi, si va fi din ce in ce mai rau la cate masini se cumpara. Nu ai loc sa circuli, nu ai loc sa parchezi. Bucurestiul a fost gandit si dezvoltat pe baza regulii de a circula in zile cu sot / fara sot… si cu RATB-ul care atunci inca facea fata.2 solutii clare: 1. parcari construite masiv unde sa poti sa-ti lasi masina si sa opresti cat de cat in zona unde ai treaba si 2. reteaua de metrou extinsa in draci pentru a te convinge sa mergi ‘pe sub’ decat cu masina. Daca ai ajunge repede si oriunde in Bucuresti cu metroul, eu as renunta la masina pentru venitul la firma… si multi ar face la fel.

  4. emi says:

    eu am renuntat la masina in favoarea metroului si a mersului pe jos. nu-i la fel de comod, dar e mult mai rapid. plus ca aerul rece de-afara ma face sa ma simt fresh.

  5. doctorescu says:

    si poluarea-ti scade viata cu 10 ani! desi cred ca stresul din trafic ti-o scade cu 20… 🙂

Comentează