MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Cat de eficienta este comunicarea prin e-mail?

In ultimele zile am avut probleme cu e-mailul. Primeam mailuri cu o intarziere de aproape o zi. Radu glumea spunand: “Mailurile tale vin prin curier!” Eu zambeam, dar nu era rasul meu.

Depind foarte mult de comunicarea prin mail si ma bazez foarte mult pe ea. De multe ori nu “ajung” sa raspund la mobil, insa citesc toate mailurile pe care le primesc. Si folosesc mailul de multe ori ca modalitate “oficiala” de comunicare.

Mailul are insa un deazavantaj major. Raspunsurile intarziate.

Mi-am dat seama zilele trecute, dupa ce cineva mi-a atras chiar atentia, ca nu am apucat sa raspund la multe din mailurile primite de la inceputul anului. Nu sunt “tone” de mailuri nerezolvate, insa sunt cateva la care imi propusesem sa raspund: intrebari, sugestii, solicitari etc. Celor in cauza le cer aici scuze pentru intarziere.

Inainte sa scriu acest post, recapitulam ce am facut in saptamana care se incheie si ce follow-up-uri importante au ramas. Si ma intrebam: “Sa incerc pe mail, sa le trimit acum un mesaj? Sau mai bine astept pana luni, cand vom putea vorbi la telefon?”.

Asa am ajuns si la intrebarea din titlul postului: Cat de eficienta este comunicarea prin e-mail? La care mai adaug: Cand ne bazam si cand nu ne putem baza pe ea?

Tags: ,

Fara comentarii

  1. mtX says:

    Sper ca intarzierile de care vorbesti si tu sa fie doar o chestiune temporara.. la noi in firma, mailurile externe pleaca si ajung cam dupa 1 zi.. asta daca mai pleaca/ajung at all! Explicatia administratorilor mail-ului este ca problema e la nivel global si se datoreaza cresterii uriase a volumului de spam. 😐

  2. VAGA BOND says:

    Cunosc problema, dar de regula s-a rezolvat relativ usor si nu a durat mai mult de o zi, doua. Ce sa-i fac, sunt dependent de mail.

  3. Arhi says:

    Nivel global scartz. Serverele noastre sunt probabil printre cele mai aglomerate din lume, si totusi mailurile vin la timp.Solutia: gmail.

  4. iQ666 says:

    cred ca solutia e sa faci autoredirect si spre gmail/yahoo la orice mail si sa soliciti ca mesajele sa-ti fie trimise pe ambele adrese. si eu prefer e-mail’ul discutiilor 😀

  5. Cristian says:

    ce ziceti de situatia in care cineva trimite d epe gmail spre gmail si yahoo si mesajele ajung la fel cu intarziere de o zi, ma rog a doua zi dimineata?

Comentează