MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Sa schimbam toti oamenii din tara

Eu chiar ma bucur sa vad ca se intampla lucruri si la noi. Si ma refer aici la valul de evenimente anuntate pentru vara asta. Citeam acum vreo saptamana in EvZ despre cate concerte vor fi in Romania in perioada urmatoare si ma minunam: dupa achizitii imobiliare, achizitii de electrocasnice, acum achizitionam divertisment aproape la fel de mult ca in Vest.

Avem si un circuit auto acum, cel din jurul Casei Poporului. Nu e genul meu de evenimente, asa ca l-am tratat cu indiferenta. Sau mai bine zis am “trecut” pe langa el. Pana ieri cand mi-am dat seama, pardon, am trait chiar cosmarul blocarii zonei. Pe caldura, pe praf, pe strazi aflate in reparatii sau blocate de masini parcate aiurea. Dar nu am injurat, nu m-am plans, nu am protestat in vreun fel. Am acceptat situatia.

Aseara la televizor un domn director din primarie spunea cu o siguranta de sine si o lejeritate fascinanta ceva de genul: “Nu e mare lucru ca astazi oamenii au intarziat cu jumatate de ora la serviciu, pana saptamana viitoare vor fi uitat!”. Nu am prins tot materialul respectiv – a fost pe TVR, poate l-a vazut cineva si imi spune – dar eu am ramas doar in cap cu replica de o prostie aroganta a acestui domn director. Si desi eram nervos si imi venea sa-l injur si sa-l fac in toate felurile, am ras. Am ras de el, am ras de mine, am ras de noi toti… caci ieri am fost unul dintre cei care au intarziat jumatate de ora la o intalnire chiar in zona defavorizata din fata Casei Poporului. Voi uita? Probabil.

Cred ca Brucan a fost optimist atunci cand a zis ca ne vom schimba abia dupa 20 de ani.

Ma intreba Ionut Oprea intr-un post ce as vrea sa schimb in Romania. Oamenii! Asta as vrea sa schimb.

Tags:

4 comentarii

  1. Andrei Rosca says:

    Sau mentalitatile? Ma gandesc ca, oricat de greu ar fi sa schimbi mentalitati, parca suna mai usor decat a schimba oamenii cu totul.

  2. lovingvama says:

    Apropo de mentalităţi, ştiţi când a ars Gara Obor? Atunci veneam de la mare. Şi unu dintre acei iluminaţi de la uşa vagonului: “Ei, ce dacă a ars? Doar nu-i gara mea!”Nu putem schimba mentalităţi. Problema e că idioţii ăştia îşi cresc copiii după principiile lor. Şi se ajunge la o nouă generaţie de proşti.Singura măsura care se poate lua e sterilizarea.

  3. Sabrina says:

    Dar cu cine sa ii schimbi? Oamenii sunt la fel peste tot. Human nature never changes. Individuals sometimes do.

  4. Savy says:

    Animalele. Sa ramana doar animalele atunci, pentru ca oamenii de aici nu merita sa calce pe pamantul asta.

Comentează