MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Aventuri cu carduri (2)

Pana acum ne plangeam ca nu putem cumpara pe Internet din alte tari, ca Romania e un paria al platilor online etc. Acum putem sa ne plangem si de ai nostri.

Cardurile Visa emise de BRD nu pot fi folosite momentan pentru tranzactiile online, am aflat pe “propria piele” in week-end, cand am incercat sa cumpar pe un site niste bilete la un concert. De fapt nu am aflat de pe site, ci de la un operator din call-center-ul BRD. Situatia este motivata de fraudele online de la noi.

In conditiile in care Visa e organizatia de plati cu carduri cu cei mai multi clienti de pe piata, iar BRD are peste 2 milioane de carduri emise, ma gandesc ca impactul deciziei celor doua companii e destul de mare asupra comertului online. Nu?

Acelasi operator mi-a sugerat sa folosesc un card MasterCard, dar acesta este atasat unui cont in euro, iar cardurile Visa sunt legate de conturi in lei.

Deci acum pot doar sa imi fac un cont in euro sau sa schimb banca…

Tags:

Fara comentarii

  1. Iulian says:

    Nu ma speria, acum cand vreau si eu sa-mi scot un card Taifun de la Bancpost 😀

  2. Dragos Novac says:

    Am un Visa Electron card de debit pe lei de la Raiffeisen si mi-a mers cam peste tot in US – vreo cateva exceptii. Atat online, de la ATM sau direct la POS. Parerea mea este ca depinde foarte mult de banca cu care lucrezi, pentru ca au sau nu o infrastructura informatica bine pusa la punct.

  3. MihaiC says:

    Acelasi lucru am aflat si eu pe mai multe siteuri din Romania. M-am consolat cu idea ca nu pot plati cu cardul BRD, mi-am transferat banii pe cardul Raiffeisen, am terminat acel card BRD si mi-am platit ce mi-a trebuit.Lucrul acesta a fost cam singura mea problema care am avut-o cu BRD.

  4. Dragos says:

    La Ing se poate face Mastercard atasat la cont in lei. Merge fara probleme in strainatate si pe net.

  5. alinush says:

    schimba banca, BRD au ramas mult in urma la capitolul asta. Visa de la ING sau MasterCard de la Banca Transilvania, atasate la conturi in lei se pot folosi oriunde pe net… eu pana acum nu am avut nicio problema cu cardul de la BT. Plus ca au servicii de internet banking adevarat, nu ca aberatia aia numita brd-net.

  6. Cristian says:

    mi s-a spus ca e doar o situatie a tandemului brd – visa, deci la alte banci nu cred ca se repeta situatia…ideea e ca am construit o relatie cu BRD, imi tin economiile la ei, toate cardurile (cu o exceptie) le-am avut de la ei, au o retea buna (am un brd la “usa” biroului si unul la doi pasi de bloc)…pentru mine o schimbare m-ar duce spre Raiffeisen…

  7. dan berte says:

    Cristi, incearca un Mondo de la Transilvania. L-am purtat prin toata Europa si prin toate eShop-urile posibile. No glitch. Best plug i can make. Cont in lei.

  8. nelu says:

    subscriu la ce a spus dan berte. Nu m-a dezamagit cardul de la BTRL.

  9. Piticu says:

    as prefera sa schimbi banca 🙂 Nu as recomanda nici BCR, ca`s mari si prosti, dar … cel putin daca ii cunosti iti faci treaba

  10. Mircea Scarlatescu says:

    Si eu ca si tine sunt ‘infipt’ la BRD cu carduri cu depozite, etc. Dar ma gandesc si eu sa schimb banca, o consider infecta, iar problema cu cardurile lor visa tocmai am avut-o aseara….Dar intre timp, printre dinti le mai trimit si un salut smecherasilor de la noi pe care ii numim cu mandrie hackeri, deci inteligenti…..

  11. ABS says:

    Eu de aproape 2 ani am ING si sunt foarte multumit de ei. BRD sunt niste cretini, parerea mea, am avut un card la ei cu multi ani in urma dar l-am inchis pentru ca erau prea idioti.

  12. mns says:

    Cum au spus si cei de mai sus, cu un Mastercard Mondo (cont in lei) de la BT nu am avut niciodata probleme.Il folosesc de un an si a mers ca uns, pe langa asta si activarea/verificarea la PayPal e fara probleme.

  13. Concierge says:

    Am card Visa de la BRD (cu Hagi) si l-am folosit la pos-uri prin Europa si online in RO si US. A mers fara nici o problema, exceptand un site de cumparat fotografii. Insa BRD NET e jalnic. Parola poate fi doar numerica iar pentru a face o plata unui beneficiar trebuie sa suni la BRD ca sa-l adauge in lista, altfel nu se poate.

  14. EugenS says:

    am mastercard mondo de la banca transilvania. mi l-am facut cand am aflat ca visa-ul de la brd “nu stie cu netul”. merge perfect.

  15. gabi nistoran says:

    constat ca aproape ca nu trece zi fara sa citesc ceva rau despre BRD pe bloguri. o interesa pe cineva de acolo?

  16. Christiansen says:

    Toate operatiunile mi le derulez prin ING. Am MasterCard si Visa Electron, iar pana acum nu am avut nicio problema … nici la plata online si nici la plati sau retrageri “din afara” … Cu BRD am avu experiente neplacute … au omis sa proceseze o cerere de eliberare card … si dupa ce i-am pistonat 4 luni (!!) ca sa imi dea un raspuns nu mi-au dat banii depusi pentru eliberarea plasticului, pe motiv ca … s-a platit din ei taxa de administrare a contului curent atasat cardului!!!

  17. Anonymous says:

    Eu am card ING (Visa Electro cu chip) si am facut plati pe net si in RO si pe siteuri din US. No problems. Sunt foarte multumit.. iar daca si-ar extinde progrmaul de la selfbank si ar baga si tarife mai omenesti pt ebanking ar fi perfect!!

  18. Cristian says:

    bun… eu caut un card cu care sa pot plati online si in strainatate de la o banca cu o retea de ATM-uri si sucursale destul de bine dezvoltata.ma gandesc la raiffeisen… e vreun heavey user prin zona sa ofere niste info?

  19. octavian says:

    ING rulles!

  20. Sorin Mocanu says:

    Mda, suna cunoscut. M-ai facut sa scriu si eu un post cu toate experientele de pana acum. Atentie la Taifun si la ContRol de la ING, au crescut taxele de mententanta foarte mult…

  21. bogdanm says:

    Le-am trimis un mail zilele trecute la cei de la BRD si mi-au raspuns -> “In viitorul apropiat insa, setarea parolei 3D-Secure va fi disponibila si pentru cardurile VISA INTERNATIONAL astfel incat acestea vor putea fi utilizate pentru tranzactiile online securizate.”Deci se afla pe un drum bun, dar intrebarea e cand o sa fie viitorul ala apropiat? 🙂

  22. Linton says:

    LA rardurile Raiffeisen Mastercard, cand faci o plata afara sau pe net, iti opreste de doua ori suma (si trebuie sa i suni si sa te rogi de ei sa ti o deblocheze), si in plus te ard la schimb valutar de te rup. Exemply – cica mastercard are valuta de referinta USD (nimeni niciodata nu iti spune asha ceva cand il faci, plus mastercard mai este denumit si …. euro card…). Deci – faci o plata pe un site din UE, de exemplu, iti ia ca de obicei de doua ori banii, si dupa ce ii lamuresti ca au facut aceeasi magarie ca de obicei, repara si iese la iveala cursul – cand banca are afisat 3.6 pentru euro, de exemplu, afli ca ai platit la 3.84. Ca de fapt banii tai s au schimbat in USD, pe urma conform cursului Reuters + 1% s au shcimbat in EURO …samd. Imaginati-va cum este sa platesti 10000 ron pe niste bilete de avion si sa afli ca te au taxat in plus cam vreo 300 euro…PEntru binele vostru, renuntati la ideea card de la Raiffeisen. Incercati OTP (au si online ok) sau Libra Bank (online banking moka, si am folosit visa de la ei in toata lumea fara nici o problema. in plus sunt super receptivi si rezolva super rapid si flexibil orice problema )

Comentează