MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Ce se alege din blogroll

Un scurt post despre blogroll publicat acum un an a atras destul de multe comentarii cat sa cred ca lumea chiar citeste acest blog si subiectul este chiar interesant.

In ultima vreme insa am vazut ca lumea isi modifica sau renunta la blogroll. Ultimele cazuri observate de mine sunt Iulian Comanescu si Mirona. Iulian chiar isi motiveaza gestul.

Nu stiu ce sa zic!? Eu am renuntat la el ca devenise foarte lung si la fel ca Bobby am inceput sa scriu sau sa ii mentionez in posturi pe cei pe care ii citesc si ii recomand. Iulian face insa o miscare foarte tare, pe care mi-am propus-o si eu in momentul in care voi schimba blogul. Din Google Reader isi genereaza pe blog un flux de posturi favorite de la altii.

Deci ce se intampla cu blogroll-ul?

Tags:

Fara comentarii

  1. Comanescu says:

    Cristi dragă, mersi de aprecieri. Oamenii spun că au început să primească hit-uri de la mine, deci ar putea fi o idee.Probabil, evoluăm de la un circuit al oamenilor (Ionel e prieten cu Georgeta, care e prietenă cu Andrei) la unul al informaţiilor.”Blogosfera” a fost în sens tradiţional o încrengătură de relaţii umane, dar din unele puncte de vedere începe să semene cu circuitele clasice ale informaţiei. Totuşi, nu e acelaşi lucru: nişele se agregă cu alte nişe şi aşa mai departe.

  2. Mircea Scarlatescu says:

    Eu zic ca e loc de amandoua. Blogroll-ul isi are rolul lui la fel si ideea lui Iulian e buna (nu e noua, dar e buna).Cred ca o combinatie intre ele este aproape de ideal in momentul asta.

  3. gorgeoux says:

    Sincer, eu verific un blogroll doar cand este restrans, poate la 10, maxim 20 de titluri. Cand vad 40-100 de linkuri, gramada sau pe categorii, m-ai pierdut.Ca dovada ca nu sunt singura, aproape nimeni nu avea hituri de la mine cand aveam o lista extinsa, iar cele cateva persoane mentionate acum in sidebar primesc vizitatori de luni de zile.Si eu public posturile altora din Google Reader si, daca n-as fi pe platforma Blogger (fara posibilitatea de a muta si arhiva la o adica), as folosi del.ic.io.us pentru generare de posturi cu linkuri si ceva comentarii in loc de a compila manual un ‘today in brief’.Cat despre Google Reader, voi ati creat feed-uri personalizate pentru prieteni sau colegi? Eu le folosesc cu mare succes.

  4. Anonymous says:

    ╔╗╔═╦╗║╚╣║║╚╗╚═╩═╩═╝

  5. Eduard says:

    Nu am statisticile la indemana, insa pe cand aveai blogroll-ul imi veneau destule click-uri de acolo.In general insa sunt oarecum de aceeasi parere cu Miruna: un blogroll cu peste peste 20 devine ineficient.

Comentează