MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Tu ai politica editoriala?

Nu am raspuns la multe lepse primite in ultima vreme. Din lipsa de timp. Am vazut insa ieri la Adrian un post care ma viza si pe mine si instant mi s-au aprins in cap niste beculete.

Adrian pune trei intrebari si ma invita sa raspund:

  1. Tu practici autocenzura pe blog?
  2. Ce fel de informatii nu apar?
  3. Care sunt stirile pe care nu le-ai da niciodata?

Vazand acest post mi-am adus aminte de o insemnare inceputa acum cateva luni care nu a vazut lumina blogului. Era o insemnare despre politica editoriala a blogurilor.

La o dezbatere recenta, m-am ridicat si am zis ca blogurile nu au politica editoriala. Cineva mi-a spus ca ba da, au. M-am gandit putin si am ajuns sa ii dau dreptate. Ba mai mult, mi-am zis ca unii bloggeri ar trebui sa isi declare politica editoriala.

Nu vreau sa bat moneda pe acest subiect. Cred ca un blog e ceea ce vrei tu sa fie, nu ceea ce iti spun altii ca este! Motiv pentru care nu ma voi lansa in a da lectii de blogging. In plus, nu vreau starnesc blogosfera ca la inceputul anului, cand s-a discutat despre “codul bunelor practici”. Am sa postez insa politica mea editoriala candva la inceputul anului viitor.

Iata si raspunsurile mele la intrebarile lui Adrian:

  1. Desigur, mi se pare firesc sa nu scriu pe blog tot ce imi vine in minte sau la gura. Altii probabil doar pentru o gura sloboda isi intretin blogul. Insa ar trebui sa vad – si asta e un exercitiu personal – daca ma cenzurez de la lucruri care se incadreaza in “politica mea editoriala”.
  2. Nu apar “zvonuri periculoase” si lucruri “scoase din putul gandirii”, asa cum am vazut ca se practica in alte parti.
  3. Stirile de la ora 5.

Mai departe, oricine doreste poate prelua leapsa de la mine.

Tags:

Fara comentarii

  1. Sorin Guleac says:

    Eu nu i-as zice politica editoriala, ci oleaca de bun simt. Si protestez oficial fata de sistemul greoi de a pune un comment pe blogul asta.

Comentează