MANAFU*

Abonamente Evensys

Trends: Bani din filme

Ma uitam aseara in box office-ul american dupa ceva filme noi de urmarit. Si cum ma uitam eu in topul pe 2008, am observat undeva pe la locul 20 filmul lui Cristian Mungiu, “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.

Nu am vazut filmul, nu stiu mai nimic despre el. Stiu mai multe despre premiile luate. In fine. Am intrat in sectiunea dedicata si am gasit niste cifre interesante:

  • Total incasari worldwide: 6,886,748 $
  • Incasari in SUA (17 zile): 377,000 $
  • Incasari in SUA in weekend-ul de lansare (2 sali): 51,712 $
  • Incasari in Franta (+ tarile africane francofone): 2,366,801 $
  • Incasari in Italia: 894,595 $
  • Incasari in Romania: 274,611 $

Am cautat repede apoi sa aflu cu ce buget s-a facut filmul. Am gasit o estimare de 600.000 de euro.

Deci se poate! Putem face filme profitabile. Ne mai ramane doar sa trecem peste temele comuniste, revolutionare sau post-revolutionare.

PROMO: TWITTER.COM/DIGITALFORUM| FOLLOW THE NEWS ON TWITTER

Tags:

Fara comentarii

  1. valydo says:

    de ce sa trecem peste temele astea daca este o reteta testata care aduce profit, dupa cum ai zis si tu?

  2. Anonymous says:

    “Nu am vazut filmul, nu stiu mai nimic despre el.”Man, ai trait cumva pe luna in tot timpul asta? A fost/este cel mai mediatizat/premiat/discutat film romanesc ever. A fost in toate buletinele de stiri si in toate ziarele.E cool sa fii ignorant cand vine vorba de OTV dar sa nu stii mai nimic despre 4,3,2 e so uberlyfucking not cool, dude. Nota 4, 3 sau 2! Alege-o singur.Blogger, my ass.

  3. Cristian says:

    @ valydonu cred ca sunt o reteta de succes. un film bun nu tine doar de scenariu, nu crezi?@anonimapreciez performanta lui cristian mungiu, insa cu toate acestea nu am o datorie fata de el si de nimeni sa ii vad filmul.mai mult, mediatizarea excesiva nu ar trebui sa ma intereseze/ afecteze/ controleze. nu citesc ziare, nu ma uit la tv.sunt de aceea ignorant? poate. bine ai venit in era individualismului!cred ca a trecut vremea in care informatia ne era servita de mass-media, iar noi o luam ca atare. dar asta e o discutie ce nu are legatura cu filmul, pe care am decis sa il vad datorita site-ului! ;-)altfel, ignoranta nu are nimic de-a face cu blogging-ul, deci “your ass” nu are ce cauta in discutia noastra!

Comentează