MANAFU*

Abonamente Evensys

HR: Cat de mult conteaza banii?

In toata disputa “cat de bine suntem platiti”, am fost intrigat mereu de un anumit punct de vedere: “Iti ofer cat crezi tu ca meriti, dar trebuie sa dovedesti asta!”.

Nu sunt multi cei care arunca pe masa asemenea oferte si de cele mai multe ori o fac probabil stiind ca respectivul angajat va returna prin munca sa inzecit.

Oferta din imaginea de mai sus cam asta face. Pune pe masa o propunere de job nemaiintalnita in spatiul public local, 10.000 $ pe luna pentru un job de programator, sustinuta si de o propunere pentru “prieteni”, 1.000 $ celor care il propun pe angajat.

Probabil ca job-ul a fost deja ocupat, chiar daca anuntul dateaza doar de cateva zile. Probabil alti angajatori au tremurat in fata sa, acum cand e o criza acuta de programatori pe piata.

Apare insa intrebarea: Se reduce totul la bani? Evident ca nu. Dar totusi e vorba de 10.000 USD /6473 EUR / 24102 RON?

Din punctul meu de vedere mediul in care lucrezi si oamenii din echipa conteaza mai mult decat oferta financiara. Si probabil nu sunt singurul care crede asta.

Voi ce parere aveti?
Conteaza mai mult banii Conteaza mai mult mediul si echipa   

Tags:

Fara comentarii

  1. Tim says:

    Inca nu s-a ocupat postul 🙂

  2. Dunno says:

    Eu sunt de parere ca manafu ar trebui sa treaca pe wordpress si sa-si ia domeniu

  3. Cristian says:

    manafu are si domeniu si in plan sa treaca pe wp

  4. ama says:

    hai sa raspund si la intrebare :))si imi pare rau daca o sa raspund cu un cliseu, dar trebuie sa se gaseasca o balanta intre toate aceste aspecte: mediul de lucu, calitatea managementului, motivarea personala si satisfactia materiala. Tocmai de aceea este asa de greu sa gasesti un loc de munca satisfacator. Un mediu de lucru extraordinar nu iti tine de foame seara acasa, iar un manager de doi lei nu este compensat nici macar de un salariu de 10.000 $.

  5. denied says:

    Sunt de acord cu ama, degeaba lucrezi intr-un mediu placut daca trebuie sa te gandesti ca iar s-a scumpit uleiul.

  6. ipo says:

    De ce muncim pana la urma? Pentru bani. Daca nu ar exista banii nu cred ca s-a mai chema munca, ci hobby, pasiune, vocatie, sau oricum altfel. e adevarat, cel mai bine e ca munca sa se suprapuna cu unul din conceptele de mai sus. Si echipa sa fie frumoasa, managerul intelegator, iar atmosfera din firma placuta. Dar una peste alta omul lucreaza pt. bani. “Man desires to be free and free from labour” (adapt. engl. JJ Rousseau

  7. Cristian says:

    @ amacred ca de obicei cine iti ofera un mediu placut se ingrijeste si de partea materiala.dar stiu cazuri in care salariul e bun, dar mediul “suge”, ca sa citez contemporanii.

  8. Andrei Monciu says:

    cred ca depinde si de cati bani e vorba. Da-mi 10.000 pe luna si ma doare in cot cu cine lucrez, imi vad de treaba mea, nici nu m-ar interesa cine e prin jur 🙂

  9. Neagrigore says:

    daca e sa aleg intre mediu si bani, aleg mediul, pentru ca oricum nu voi face multi purici/a se citi bani, intr-un mediu care ma scoate din sarite. Doar daca nu cumva lucrez singur. Dar aici m-am pierdut.

  10. Deena says:

    Cred ca n-ati observat nuanta “pana la..” visam visam dar ce surpriza ca la finalul campaniei nimeni nu se va dovedi worthy de salariul respectiv.unde mai intalnim astfel de abordari superficiale? in cataloagele de doi lei carrefour/cora.. curand vom vedea si oferte de 3 programatori la 100 de mii si asa mai departe.. vai de pacalicii care vor raspunde anuntului. e clar de cat respect vor avea parte.

  11. Alexandru says:

    deena, daca se gaseste cineva intr-adevar extrem de bun, o sa primeasca $10K salariu.nu este nici o abordare de genul carrefour/cora. daca stii, primesti. simple as that. ii vrem pe cei mai buni!si totusi, poate imi explica si mie cineva, de ce nu se pot impaca un job foarte bine platit cu o atmosfera foarte buna de lucru ?

  12. Deena says:

    defineste extrem de bun. ee?dragilor, initiativa pute pentru ca nu ati spus ce conditii trebuie sa indeplineasca omul respectiv ca sa obtina banii aia. nu e nimic transparent, totul un mare cry for attention!(e ca si cum eu ma gandesc acum la un numar si daca-l ghicesti iti dau 10K. desigur pot sa-ti dau si detalii: e un nr natural, rotund si divizibil cu 2. daca stii stii daca nu nu. te bagi?)lipsa de respect dupa cum spuneam. un individ “extrem de bun” recunoaste asta instant.

  13. Alexandru says:

    Vrem programatori buni pentru care elementul de atractivitate este o suma mare de bani.Folosim ca anunt o chestiune cu termeni vagi, ca sa fie loc de intors.Oare de ce Google nu facea asa cand facea recrutare de oameni talentati, doar s-ar fi permis banii?

  14. Tim says:

    @deena: noi cautam niste GURU in respectivele domenii, iar cei care se simt nu au nevoie de explicatii ce presupune job-ul lor… trebuie doar sa si-l faca foarte bine. Nu este lipsa de respect, este filtrare de candidati.Da, este vorba de “pina la 10k”. Daca vrei mai multe detalii poti sa trimiti un mail si un auto-responder o sa-ti dea informatii despre job-urile disponibile si salariu. Iar ca sa raspund la poll, pentru mine conteaza si mediu si salariu cam in aceiasi masura. Am refuzat oferte foarte bune pentru ca tara era wrong si am acceptat oferte mai putin generoase financiar pentru ca echipa era ok. Sunt doua nevoi care trebuie satisfacute si nu prea merge sa o satisfaci doar pe una.

  15. Andrei Potorac says:

    Am avut de a face cu o sedinta de angajari recent. Se pare ca banii sunt ceea ce conteaza in primul rand, indiferent ce vor scrie toti. Aici s-a negociat cel mai mult, indiferent ca noi oferim conditii excelente si probabil greu se gaseste o echipa mai “de treaba” decat noi. ;)Lipsa de oameni bine pregatiti este uriasa. Cred ca aici sunt de vina si profesorii, si sistemul de invatamant, care nu pregateste in mod concret generatiile de tineri pentru astfel de joburi.Cei mai buni oameni cu care am avut de a face au fost intotdeauna freelancerii – a se citi autodidacti.Succes! Mie imi place mult add-ul. Nu cunosc pe nimeni care sa fie potrivit sa aplice totusi, din RO. 🙂

  16. Ncu says:

    In autoresponder e explicat clar faptul ca cei 10k sunt suma maxima pe care o cheltuieste firma cu tine. Deci ca sa iei 10k in mana trebuie sa fii PFA neplatitor de TVA. Angajat cu carte de munca iei 6-7k , si ca PFA paltitor de tva iei vreo 8,5k. Asta desigur daca esti worthy of 10k.In alta ordine de iei, GURU pe FMS in tara sunt aproximativ 5, eu sunt unul :D, si mai cunosc 2 :).

  17. Cosmin says:

    @alexandruNu vrei sa dai cele mai mari salarii pentru ca nu ai nevoie de mercenari care la o oferta putin mai mare sunt gata sa schimbe jobul, vrea oameni pe care te poti baza si care la randul lor au incredere in firma ta.

  18. Alexandru says:

    Ncu nu prea ai calculat bine, te-a speriat TVA-ul ala.Vezi tu, chiar daca esti PFA tot mai trebuie sa dai biruri la stat, asigurari de sanatate and stuff.Deci… mai taie 🙂

  19. Ncu says:

    @alexandruai dreptate insa sunt dstul de mici, mai mult de 1000-2000E/an nu dai cu un PFA facut pe Bucuresti la norma.Mai “scumpa” e limita de incasari pt PFA neplatitori de tva :)Macar sa valoram noi atat. Nu cred ca se va da un astfel de salariu. Poate doar pe FMS unde afara te costa 50- 100+$/ora.

Comentează