MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: Asteptari si surprize

Experimentul MasterCard a venit cu cateva schimbari in activitatea mea cotidiana. Cea mai importanta tine de planning. Acum ma gandesc daca in locurile in care ajung, voi putea folosi cardul. Si imi planific drumurile in functie de asta.

Ieri, de exemplu, am avut o intalnire la pranz (la care a platit comeseanul meu) si a trebuit sa ma invart cu masina pana am gasit un loc liber de parcare fara spaga. Stiti probabil ca in jurul teraselor si localurilor mai cunoscute sunt “antreprenori” care iti gasesc un loc in schimbul unei mici atentii.

Azi dimineata, am evitat sa cumpar lucruri minore de la magazinul unei vecine si m-am dus direct la benzinaria de vis-a-vis, cu putine emotii, caci stiu ca de multe ori le pica sistemul.

Probabil cea mai notabila experienta recenta cu cardul am avut-o inainte cu cateva zile sa incep acest experiment, cand mi-am luat bilete la B’estfest. Am reusit sa inchei tranzactia in doua minute. Pentru multi poate nu inseamna foarte mult, pentru mine e o performanta dupa nervii de acum doi ani.

O alta ocazie interesanta de a plati cu cardul a fost in week-end, la mall Vitan, intr-un mic, mic atelier de retusuri vestimentare. Am fost uimit sa vad ca primesc si plati cu cardul, am plecat dezamagit ca nu functiona. Cumva o suspectez de lipsa de entuziasm si dorinta de a pune in functiune aparatul.

Am primit mai multe “mingi la fileu” dupa postul de acum doua zile. La unele voi raspunde intr-un post dedicat. Nu imi propun insa sa povestesc pas cu pas, ca intr-un reality TV show, ce fac cu cardul, ci mai degraba sa abordez experimentul din mai multe unghiuri, pe diverse teme.

In plus, ma invart intr-un mediu destul de modern, ca sa nu am mari probleme cu plata cu cardul. Dar chiar si asa pot aparea surprize. Una am avut-o acum un an si ceva la Gima, unde cardul meu nu mergea desi sistemul functiona si eu aveam bani in cont. A trebuit sa blochez coada si sa merg la un bancomat.

O alta surpriza am avut-o la prima mea vizita la Ikea, cand dupa vreo doua ore de cascat gura si umplu cosul, m-am trezit la casa ca nu pot plati cu cardul. Am platit pe sistemul ala mecanic, cu imprimare pe o chitanta (nu stiu cum se numeste).

Experiment MasterCard – nici o plata fara card.

Comentează