MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: M-am intors

Am fost deci plecat pentru patru zile in Bulgaria, la un all-inclusive din Obzor, in apropiere de Nessebar. A fost o curiozitate, cum spuneam si in postul anterior. Am vrut sa vad si eu minunile turismului din tara vecina, desi am auzit pareri impartite, oricum cele mai multe pozitive.

Pot spune ca si eu am avut o experienta pozitiva. Nu am sa redau aici de ce bulgarii se pricep la turism si noi nu, pentru simplul motiv ca nu am mai fost pe litoralul romanesc de vreo doi ani si nu pot compara “obiectiv”. Ma rog, din ce se vede in media si pe bloguri, multe nu par sa se fi schimbat la noi.

Bulgarii insa pot concura cu turcii foarte usor. Nu sunt inca la nivelul lor, dar probabil pe unele oferte, in Bulgaria poti obtine la aceeasi suma conditii mai bune ca in Turcia. Pierd clar in fata turcilor la capitolul mancare. Dar asta nu inseamna ca stau foarte prost.

Am stat intr-un hotel foarte curat si bine intretinut. Chiar am cautat sa ii “prind” cu ceva. Staff-ul foarte linistit si prietenos. Uneori nici nu le simti prezenta, dar sunt acolo daca ai nevoie. Singura lor mare problema e limba engleza. Insa te vei bucura sa descoperi bulgari care vorbesc romaneste, mai ales cand ai incurcat drumurile, de exemplu.

Apropo de drum. A fost si prima data cand am iesit cu masina din tara, eu fiind fan al curselor aeriene. Am trecut granita pe la Vama Veche, alegand un drum mai lung, dar cu mai putin de mers in Bulgaria. Ma temeam de sosele proaste si multe limitari de viteza. Nu a fost sa fie asa. E adevarat ca sunt portiuni care mai trebuie plombate, insa per ansamblu au drumuri bune. Ne-am intors prin Russe/ Giurgiu si bine am facut. Drum bun, o portiune lunga de autostrada (Varna – Shoumen) si mult mai scurt.

Am asadar multe motive sa ma intorc in Bulgaria chiar si pentru acele week-end-uri scurte pe care le petreceam la noi la mare. Incercati macar o data, s-ar putea sa imi dati dreptate. Un ultim sfat daca plecati cu masina: GPS.

Tags:

Comentează