MANAFU*

Abonamente Evensys

Management: Oglinda companiei e online

PHOTO BY YANIVG

Pe site-ul Business Standard a aparut in urma cu aproape o saptamana un articol despre o firma de PR. Posibil ca materialul respectiv sa fi fost publicat si in ziar. Vorbim acum de web insa.

In subsolul articolului au inceput sa apara destul de repede comentarii pe marginea firmei respective si a managerului, reactii nu tocmai prietenoase.

Nu imi amintesc de o asemenea reactie in ultimii trei ani, sa spunem, cel putin nu de una despre care sa citesc si pe bloguri. Acum multi ani, vreo 5 – 6, exista forumul de publicitate de pe BizCity, un loc in care s-a varsat mult “sange” printre publicitare. In fine…

Revin la situatia de acum. Cazul agentiei de PR despre care am amintit mi-a dat urmatoarele teme de gandire. De fapt, sunt niste teme de gandire pentru toata lumea. Iata ce am invatat eu din acest studiu de caz:

  1. Web-ul e o oglinda (mai) buna pentru ceea ce faci. Cu atatea forme de feedback, astazi e foarte greu sa ascunzi ceva, sa manipulezi, sa indulcesti realitati, sa spui chiar ce vrei. Si mai rau, Google lucreaza impotriva ta. Ganditi-va ce efect are o cautare pe Google din partea unui viitor angajat sau partener. Am dat un search in cazul de fata si din fericire, nu apare nimic in primele 10 rezultate. Al 11-lea este insa unul care vorbeste de aceasta criza.
  2. Selecteaza cu (si mai) mare atentie angajatii. In cazul acesta, unii angajati au fost nemultumiti de salariu si de orele suplimentare, altii de tratamentul primit, iar unii s-au vazut subestimati in ciuda faptului ca au terminat cu 10 si mai aveau si un master. Candidatii la un job de astazi nu mai sunt cei de acum X ani. Au asteptari mult mai mari si nu sunt foarte motivati sa se lupte pentru un job, caci pe piata exista destule oferte.
  3. Monitorizeaza constant ce se spune despre tine online. Nu stiu daca si cand a vazut agentia ce s-a scris despre ea. Am inteles ca are si o divizie de PR online. Probabil deja gestioneaza criza de imagine.

Ar mai fi de adaugat ceva despre respectul fata de angajati/ colegi, dar mi se pare de bun simt. Au mai scris despre subiect Alex (de la el am aflat), Zoso, Victor si Zvoner.

Comentează