MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Gata vacanta!


Daca ai vazut deja Roma, Paris, Viena, Amsterdam si Barcelona (sau le ai pe lista), ar trebui sa te gandesti si la o vizita in Lisabona.

Tocmai am revenit din vacanta din Portugalia si imi este greu sa ma acomodez sau mai bine zis, am mici socuri “culturale” cand intalnesc grupuri mai mari de persoane (la mall de exemplu).

Am stat “doar” 10 zile la Lisabona si Cascais, timp in care am reusit sa ma obisnuiesc cu alte conditii (de viata in general). Nu ca mi-ar fi rau in Romania, dar “dincolo” sunt multe lucruri mici si aparent neinsemnate care iti ofera un confort pe care il pierzi de indata ce cobori din taxiul care te aduce acasa de la aeroport. Apropo, sa nu mergeti cu taxiul cu indicativ 80 de la Mondial.

Nu sunt un turist foarte bun de obicei, adica nu incerc sa scot cat mai mult(e) din locurile pe care le vizitez, sa fac poze cu nemiluita si sa filmez fiecare pas, sa nu ratez cele mai importante obiective istorice / turistice si sa merg in cat mai multe locuri. Poate e mai bine asa. Pot descoperi ceva nou de fiecare data cand ma intorc. La Paris am fost de 4 ori pana acum si mai am multe de vazut. Merg din nou peste o luna.

In Lisabona am fost pentru a doua oara si din nou mi-am zis ca asta e orasul in care as vrea sa traiesc. Asa mi-ar fi placut sa fie si Bucurestiul. Ma rog, mi-ar placea sa traiesc si la Amsterdam.

In Cascais (se citeste Caşcaiş) am ajuns pentru prima data. Si ma voi mai intoarce intr-un sejur in care voi include si cateva zile la Sintra, un fel de Sinaia mult mai frumoasa. Acum am petrecut acolo doar o jumatate de zi.

Cascais e un mic orasel foarte turistic, langa Estoril si nu departe de Lisabona. Am ajuns aici cu taxiul si nu a costat foarte mult. Este clar o destinatie pentru oameni mai linistiti, familii sau persoane in varsta. Deci o buna idee pentru cei care cauta relaxare si nu agitatie.

Am stat la Albatroz, un hotel ce face parte din The Leading Small Hotels of the World. E un loc pe care il recomand cu placere si in care m-am simtit foarte bine, iar cele 5* sunt binemeritate si sustinute prin calitatea serviciilor, dar mai ales prin staff.

De fapt, in general portughezii sunt foarte amabili si primitori.

Tags: ,

Comentează