MANAFU*

Abonamente Evensys

CSR: Nu da plasa!


Un român foloseşte în medie 250 de pungi de plastic într-un an (cifrele sunt considerabil mai mari în Bucureşti şi oraşele mari), de unde rezultă că, anual, ajung la gunoi aproximativ 5 miliarde de pungi la nivel national;

Durata de utilizare a acestor ambalaje este de doar 20 de minute. Durata medie de descompunere a pungilor de plastic este de 400 de ani.

Am luat aceste informatii de pe site-ul Nu Fi Pungas. V-am mai spus putin despre el si am zis ca revin. Practic, e vorba de o initiativa ce isi propune “combaterea” folosirii pungilor de plastic.

Lansarea proiectului a avut loc la inceputu saptamanii la Green Hours, unde cateva cusatorese au facut pe loc cateva sacose din textile pentru participantii la eveniment. Din cate stiu ar urma si o campanie pe bloguri, dar probabil anuntul oficial va aparea in curand.

Sustin aceasta idee pentru ca a pornit de la un om. Un om care a avut o idee si s-a dat peste cap sa o puna in practica. O sustin pentru ca este si un rezultat al altei initiative pe care o admir – Proiect1000.org. Practic, prietenii de la X3 Studios au realizat identitatea, site-ul si alte materiale promotionale pentru Nu Fi Pungas.

Si o mai sustin pentru ca a pornit din blogosfera, cel putin asa imi place mie sa cred.

Tags:

Comentează