MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Ce faci cu blogul tau in 2009?

Cred ca am mai zis aici ca blogul nu ne mai apartine. Cel putin de la un punct. Eu am trecut de acel punct si pot spune ca am simtit de cateva ori ca nu mai sunt stapanul blogului meu. Ideea mea porneste de la un trend al momentului si un feedback primit ieri.

Imi place sa cred si sa spun de cate ori am ocazia ca brandurile nu mai apartin companiilor, ci consumatorilor. Asa e si cu blogul. Iar feedback-ul a fost:

Scuza-ma, dar te citesc pentru ca ai opinii ceva mai avizate. Ma simt luat la misto cand…

Nu mi-a picat bine remarca, dar in acelasi timp ii dadeam dreptate omului. Apoi mi-am zis ca e blogul meu si pun ce vreau pe el. Apoi i-am dat din nou dreptate. Si probabil l-am pierdut de cititor.

Zilele acestea am pierdut mai multi cititori pe Twitter. La inceput am crezut ca e din cauza apetitului meu scazut pentru microblogging din ultima perioada. Apoi cineva mi-a spus ca a avut loc o epurare a conturilor suspectate de spam. Ideea e ca pe Twitter nu conteaza numarul de cititori, ci mai degraba numarul celor cu care interactionezi. Eu asa cred.

Toate aceste intamplari si idei m-au facut sa ma intreb acum, la trei ani de cand actualizez constant acest blog, ce voi face cu el anul viitor. Il voi lasa asa – si ma refer strict la continut – sau ar trebui sa il duc intr-o alta directie.

Blogging-ul se va schimba. In 2009 vom vedea o scadere a interesului si chiar multe abandonuri. Asa simt eu. Dar nu aceasta va fi schimbarea principala.

Cei care au investit timp in blogging si nu vor sa renunte la el vor trebui sa ii gaseasca o intrebuintare. Blogging-ul nu e o pasiune, ci poate sustine o pasiune. Sa tii un blog trei, patru, cinci ani si sa nu stii incotro mergi, ar putea fi o pierdere de timp in cele din urma.

Tags:

Comentează