MANAFU*

Abonamente Evensys

HR: Cand s-a incheiat criza locurilor de munca?

Anul trecut in vara, Business Magazin a avut un articol despre criza de locuri de munca – o situatie care a marcat destul de mult ultimii doi ani – si infuzia de sange proaspat din randul tinerilor absolventi de facultate. Mi-am adus aminte de articol zilele trecute, cand am primit doua e-mail-uri de la niste amici: unul cu o oferta de job pentru un jurnalist economic, celalalt cu un CV de account manager in domeniul bancar.

Stiu de la mai multi prieteni angajatori ca acum s-au mai linistit apele in recrutare si ca primesc in fiecare saptamana CV-uri interesante. De asemenea, exista impresia generala ca nu mai sunt job-uri pe piata.

Asa am ajuns sa ma intreb daca mai exista o criza de personal pe piata si daca mai sunt domenii in care inca se mai fac angajari si exista locuri de munca inca neocupate. E interesant de observat cum a disparut peste noapte si cum a fost suplinita forta de munca pe care pana mai ieri unele companii o cautau cu disperare.

Voi ce credeti?™ Ce stiti?

UPDATE: Un sondaj Neogen spune ca “54,5 % dintre angajati si-ar parasi locul de munca daca ar fi amenintati cu reduceri salariale”. OK, si unde se duc cand se duc?

Tags:

Comentează