MANAFU*

Abonamente Evensys

Projects: Felia de business

Am spus deja in cateva ocazii ca unul dintre motivele pentru care am facut Microjobs.ro a fost sa arata ca se poate lansa un proiect si fara bani (ma rog investitii), in timp scurt, doar manat de ambitie si dorinta de a face ceva.

Fara sa imi doresc sa ofensez pe cineva, am zis si la Open Coffee ca ne complacem in postura de a vorbi mult si de a face putin sau nimic.

In contrast, cred ca se pot face lucruri bune, utile, interesante sau chiar mari doar cu putina vointa. Si exista si o solutie. Impartirea proiectelor. Cautarea unor parteneri pentru a pune in practica acea idee pe care o tinem la sertar. Si am gasit si o formula sau un punct de plecare. Am inventat astazi conceptul “felia de business”.

Fiecare proiect are nevoie de mai multe parti pentru a functiona, pentru a se naste, lansa si creste. Propuneri mea este sa incepem prin a face o lista cu necesitatile proiectului. De pilda, eu la Microjobs.ro aveam nevoie de: web design si web development, eu avand deja capabilitati pe PR / Buzz si creionand cumva conceptul de baza.

Deci, in cazul meu, am identificat 4 parti: concept, web design, web development si PR. In alte cazuri, mai putem adauga: project management, sales si chiar o finantare. Evident si altele.

Fiecare dintre aceste parti ar trebui bugetate cu un procent din ideea de baza. Evaluarea o faceti la bunul simt sau vedeti cat ne lasa inima sa dam de la noi. Acum intervine “felia de business”. Este practic vorba despre felia din afacerea inca nenascuta, pe care suntem dispusi sa o cedam in schimbul unor competente sau resurse.

Revin la exemplul Microjobs.ro. Eu am cedat o parte din idee pentru a acoperi nnevoile de realizare a proiectului. Si acesta e sfatul meu. Cedati ce nu puteti acoperi. Practic, oferiti o felir din 0 la inceput, in ideea ca la un momenta dat o sa aveti 40, 50 sau 60% din ceva palpabil.

Dupa ce am vorbit despre acest concept la Open Coffee, am primit deja doua propuneri de a prelua “felii de business”. Una e ca si luata!

UPDATE: De acum inainte, la Lucky 7 voi invita numai oameni care au idei si cauta sa le puna in aplicare in schimbul unor “felii de business”. Este daca vreti modalitatea in care eu voi sustine antreprenoriatul online de la noi. Si nu singura.

Comentează