MANAFU*

Abonamente Evensys

Online: Cine va invinge?

Spuneam si pe Twitter zilele trecute ca Facebook a pornit atacul deschis contra Twitter, odata cu deschiderea API-ului pentru fluxul de informatii in timp real catre dezvoltatori. Un prim efect al acestei miscari a fost integrarea Facebook cu Seesmic, pentru ca de acum inainte activitatea in reteaua sociala sa poata fi viziualizata “cot la cot”cu fluxul Twitter pe aplicatia de desktop.

Twitter a crescut frumos intr-un moment in care blogging-ul isi pierdea din stralucire, cand lumea cauta the next best thing, dar mai ales cu suportul dezvoltatorilor independenti care au creat sute de aplicatii bazate pe platforma de microblogging. Facebook spera sa aiba parte de acelasi tratament.

Interesant e sa vedem cum vor evolua cei mai mari “competitori” din social media: blogurile, Twitter si Facebook. Si am sa ma uit putin la prezenta mea in online.

Am in jur de 2.200 de abonati la fluxul rss al blogului, aproape 2.100 de followers pe Twitter si putin peste 800 de prieteni pe Facebook. Desi blogul reprezinta experienta mea principala in social media, ma astept la o crestere a atentiei pentru Twitter si Facebook. Din partea mea si a celor din jur.

Twitter mi-a dovedit in cateva ocazii care are un impact rapid si mai puternic decat al blogului. Facebook este o buna cale de a forma o comunitate si a sustine o cauza. Blogul ramane un fel de carte de vizita.

Voi ce credeti? Cine pierde, cine castiga?

Comentează