MANAFU*

Abonamente Evensys

Tech: Microsoft lanseaza "Fii destept!"

Incep sa imi placa numele campaniilor Microsoft. Aseara va ziceam de “Scoala de eficienta”, astazi am primit informatii despre “Fii Destept!”, campania demarata astazi pentru promovarea Windows 7. Este de fapt o campanie tactica prilejuita de inceperea anului scolar. Mai tineti minte “Schimba fontul!” (alta campanie haioasa!), campania de anul trecut in care Cetin si Piticu si-au schimbat temele la bloguri? Atunci Microsoft promova suita Office 2007 tot la inceperea scolii.

“Fii destept!” isi propune sa comunice consumatorilor care sunt beneficiile achizitionarii PC-urilor cu Windows preinstalat si ce oferte speciale au pe piata de retail din Romania. Practic, Microsoft a lucrat la campanie impreuna cu o serie de comercianti si branduri de computere, pentru a veni cu un pret cat mai bun, cum ar fi Acer, Asus, Carrefour, Domo, eMAG, Lenovo, Maguay, PCfun etc.

Piața de retail are potenţial în România şi susţinem reluarea creşterii acestui segment, investind în parteneriate de lungă durată cu cei mai importanți jucători de pe piață. Am anunţat încă de la Demo Day Windows 7, organizat împreună cu Depozitul de Calculatoare la sfarşitul lunii iunie, că vom derula în acest an una dintre cele mai mari campanii de marketing şi de lansare de produs. Credem în retail şi este un lucru cunoscut că adopţia celor mai noi tehnologii este rapidă pe piaţa românească.
Călin Tatomir, General Manager Microsoft România

Fiind vorba de un software preinstala nu imi dau seama la prima vedere cu cat “atarna” la pret Windows 7, insa cred ca as putea face o comparatie a modelelor cu si fara. Imi dau seama ca pe fondul scaderii preturilor la computere, cumpararea unui laptop, de exemplu, cu software preinstalat e o afacere buna. Mai ales cand vine vorba de Windows.

“Am intrat în parteneriatul cu Microsoft acum mai bine de 10 ani, invidios pe succesul lor şi plin de dorința de a descoperi secretele afacerii. În toți acești ani am învățat câteva lucruri importante: în primul rând acela că sistemul de operare este o marfă. El se vinde și se cumpără cu un preț. Am instalat sisteme de operare pe calculatoarele pe care le-am vândut, am convins oamenii de avantajele softului licențiat, am oferit suport, am împărtășit din experiență, am câștigat atât noi cât și clienții noștri. Concluzia este că am fost deștept. E rândul tău să-ți demonstrezi același lucru. Fii deștept. Beneficiază de suportul Microsoft și de avantajele softului licențiat. Ia-ți o grijă de pe cap și pasează problemele echipei care știe să le gestioneze și să le rezolve pentru tine. Și încă ceva: la cât de mult câștigi, prețul nici nu mai contează…Fii deștept!”
Adrian Furnică, Director General, Romsoft

Campania se va desfasura in patru etape: inceperea scolii, lansarea Windows 7, Craciun, Paste si incheierea anului scolar din 2010. „Fii destept!” integreaza si lansarea Windows 7 pe piata din Romania, la inceput de noiembrie, ce va fi insotita de un mare eveniment, din ce stiu eu.

Pana la sfarsitul anului am intrat cu blogul in campania “Schimba header-ul”, dupa cum probabil ati vazut deja. Voi oferi insa informatii despre “Fii destept!” in toate punctele cheie ale acestei campanii, iar daca aveti intrebari, le astept cu placere. Cunosc cel putin 10 oameni la Microsoft Romania pe care i-as putea intreba la randul meu.

Comentează