MANAFU*

Abonamente Evensys

3 idei pentru lansarea unui blog

Am lasat blogul in pic in aer. I-am schimbat deja o data design-ul – la o luna de la relansare – si ma pregatesc sa il schimb iar. M-am oprit insa si m-am gandit ca e timpul sa “go back to basics”, pentru ca de cele mai multe ori trecem peste lucrurile elementare. Si din toata “meditatia” mea, am scos cateva lucruri pe care as vrea sa le impartasesc cu voi.

REGULILE DE BAZA
Daca te apuci de un blog sau te gandesti sa il relansezi, cauta pe web mai intai articolele despre elementele de baza. Sunt cativa bloggeri – deja recunoscuti – care au dat o serie de sfaturi bune la un moment dat. Ar fi bine sa ai langa tine o foaie sau mai multe, sa iti notezi ideile. Exercitiul asta te ajuta sa retii mai bine ce ai de facut. Si daca nu te ajuta, ai oricand hartia care sa iti reaminteasca.

OPTIMIZARE
Nu am dat atentie niciodata optimizarii blogului meu. Nu i-am facut nimic. A crescut fara “steroizi” sau aditivi. Si desi mi-am zis mereu ca nu am nevoie, acum stiu ca am gresit. Optimizarea ar trebui sa fie parte din tot ceea ce facem, mai ales in mediul online. Ai grija insa sa nu abuzezi!

COMUNITATE
Vorbesc de un an deja celor din jur despre ideea: “Viitorul apartine comunitatilor!”. Si cu toate astea, nu m-am ingrijit de comunitatea din jurul blogului meu foarte mult. Poate acum, suntem cu totii atrasi in general de cantitate (totul trebuie sa fie mai mare), insa la un moment dat pentru multi bloggeri sau oameni activi in social, calitatea va fi cea care face diferenta. Mai ales in comunitatea din jurul lor.

4 comentarii

  1. Adi says:

    Mare dreptate ai. Partea cu comunitatea e cea mai valabila. Bloggerii de afara sunt mult mai uniti, nu se lupta intre ei ci se ajuta. Doar astfel poate sa evolueze blogosfera romaneasca.

    PS Esti unul din bloggerii seriosi din Romania. Congrats!

  2. tudor says:

    Cand ma roaga cate cineva sa-l ajut sa-si configureze un blog, mai intai il rog sa-si raspunda la 2 intrebari: ce asteptari ai de la el si cat timp vrei sa-i aloci. Mai bine sa-si raspunda inainte, decat sa-l vad dezamagit dupa cateva luni.

  3. Am ajuns sa cred ca google iubeste unicitatea….cu cat e mai unic ceva pe net…cu atat e sus mai repede….cred ca e singura sansa…

  4. blozilla says:

    imi place se ai scris mai sus, si iti dau dreptate. ia treaba cu comunitatea este foarte importanta deoarece fara ei blogul nu mai exista si trebuie sa tii mereu cont de parerea lor.

Comentează