MANAFU*

Abonamente Evensys

Calatorie spre centrul Internetului

Acum o saptamana, Dragos Stanca anunta lansarea editiei speciale Realitatea.net a browser-ului Internet Explorer 8. Mi-a placut ideea personalizarii inca de la editia RoBlogFest de anul trecut – reluata si in 2010 – si cred ca multe implementari de genul acesta vor avea impact in randul celor care inca mai sunt “blocati” in IE6.

Astazi, la Top Social Brands, Tudor Galos, seful pe Windows in Romania, a lansat o idee care imi place chiar foarte mult: Descopera centrul Internetului!

Este vorba despre un “joc” online ce are ca miza finala un premiu de 10.000 euro. Punctul de pornire al acestui joc este site-ul www.explore8.ro, care va cuprinde lista cu website-urile pe care jucatorii vor trebui sa le parcurga ca sa ajunga la centrul Internetului unde se gaseste un mare premiu.

Lansat in urma cu un an, Internet Explorer 8 a mizat pe doua lucruri esentiale pe Internet: siguranta si rapiditatea. Si de atunci cauta mereu ocazii sa isi demonstreze abilitatile. De la Tudor am aflat ca IE8 este “browserul #1 în blocarea malware-urilor”, ceea ce mi se pare un mare pas inainte.

Eu unul apreciez la un browser mai mult facilitatile oferite, cum ar fi add-on-urile. Pentru IE8, exista IEaddons.com, de exemplu. Apoi ar mai fi acele mici chestii care ne fac navigarea mai usoara: bara de adrese mai inteligenta, Web Slices, redeschiderea ultimei sesiuni de navigare etc. Gasiti o parte dintre ele aici.

Sunt curios cum se va desfasura concursul si mai ales cine il va castiga. Bafta tuturor!

1 comentariu

  1. Cata says:

    are ceva daca intru pe site-ul http://www.explore8.ro cu Firefox? :)))

Comentează