MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat costa sa pui un clip pe blog (part 3)

Discutiile despre plata drepturilor de autor pentru difuzarea operelor in mediul online au avut, se pare, un final sau cel putin asa am inteles eu. Bogdan Manolea a publicat pe blogul sau intreaga metodologie, iar Dan Virtopeanu a incercat sa explice cateva lucruri.

Eu am retinut ca:

Orice persoană “sub al cărui nume este înregistrat domeniului la care este accesibil serviciul prin internet sau alte reţele cu sau fără fir” care “Ofera spre ascultare (streaming) cu titlu gratuit:” (frazele din ghilimele sunt preluate din noua metodologie) ar putea avea de plată minim 20 RON pe lună pentru orice clip preluat de pe Trilulilu, care la rândul său deja plătește pentru clip caselor de discuri și UCMR ADA remunerațiile datorate. Acest lucru ar putea fi aplicat pentru orice blog românesc care are clipuri embed și nu are nici un fel de venituri.

Am preluat pasajul de mai sus de pe blogul lui Dan.

8 comentarii

  1. AlexT says:

    Legi de 2 lei ce se bat cap in cap. NU mai intelegi nimic. Nu conteaza … pur si simplu nu facem embed pe clipurile muzicale cu © care casa de discuri. Romanii sunt inventivi gasesc mereu portite!

  2. Andrian says:

    Bun. O sa dispara toate embedurile de pe bloguri si problema e rezolvata. Cine e batut in cap sa plateasca 20 lei/luna/clip in conditiile in care blogul nu produce nimic, mie nu-mi vin nici macar vizitatori din google dupa clipurile care le am.

  3. sorin says:

    Deci muzica romaneasca va disparea in urmatorii ani. Cat despre forma asta de imbogatire in care cred unii, va fi un esec. Daca NU am nici un venit, de unde as putea plati cei 20 de lei? Singurele site-uri care vor fi afectate serios, sunt cele de monden si muzica, restul NU. Eu am scos clipuri embed la cerere si o voi face si pe viitor. S-a dus cu publicitatea gratuita pentru artisti. Pe noi de ce nu ne platesc artistii pentru reclama facuta, pentru numarul de vizite aduse? Pana la urma noi le-am facut lor reclama, nu ei un serviciu noua.

  4. Bogdan says:

    Eu cred ca problema e putin mai complicata – daca ne uitam la definitia utilizatorului, cred ca nu include partea de embed – am incercat sa explic pe blog in ultima insemnare.

    E adevarat ca definitiile actuale sunt insa neclare si lasa loc la interpretare.

    Sa nu uitam de asemenea ca aceasta metodologie (nu e lege) se poate pune in aplicare doar prin actiunea UCMR.
    Mai prozaic spus – daca nu platesti 20 de ron/luna trebuie sa te dea in judecata sa obtina banii. In conditiile actuale pentru o asemenea suma infima, o astfel de actiune este foarte improbabila.

    Asta nu schimba insa textul actual.

  5. Aurica says:

    uite ca pe asta nu o stiam.

  6. misu says:

    industria muzicala din romania nu a excelat niciodata, dar mai dezastroasa ca in perioada asta nu cred c’a fost. Oricum sunt tari nenii astia, romania – o tara plina de prosti fuduli.

  7. rAuLiTo says:

    Nu ii nimic le urcam pe youtube daca pe trilulilu se va plati :d

  8. Offshore says:

    daca situl ofera cod embed atunci nu trebuie sa-ti faci probleme, totul este asumat si liber. daca situl nu are cod si este inchis la cerere si totusi u gasesti o portita sa-l folosesti, atunci este ilegal.

Comentează