MANAFU*

Abonamente Evensys

Mesajele Twitter vin si prin SMS

La inceputurile Twitter, puteai trimite si primi tweet-uri via sms catre un numar din UK. Chiar imi aduc aminte ca intr-o intalnire telefonul unei cunostinte tot “bipaia”. Am intrebat-o ce se intampla si mi-a raspuns: “Sunt mesajele de pe Twitter”. Optiunea a fost retrasa cand Twitter a mai crescut un pic.

De la Vlad Georgescu am aflat ca abonatii Vodafone Romania pot trimite si primi acum tweet-urile via sms. Practic, de pe numarul de mobil asociat contului tau (ti l-a cerut Twitter la un moment dat) trimiti un mesaj la un numar scurt si de aici ajunge pe Twitter. Pentru a primi reply-uri sau mesaje directe iti setezi in sectiunea “Mobile” ce fel de tweet-uri accepti si cand (poate nu vrei chiar si noaptea).

Ai in plus si posibilitatea de a da follow sau unfollow de pe mobil sau de a trimite RT sau DM etc.

UPDATE: Dan Virtopeanu scrie si el despre aceasta noutate aici.

UPDATE 2: Din comunicatul de presa:

Activarea noului serviciu se face prin trimiterea unui mesaj cu textul “START” la numarul 89338 (TWEET), sau din setarile contului de Twitter, la sectiunea „Mobile”. Actualizarea status-ului de pe Twitter se face printr-un SMS ce contine postarea la acelasi numar, 89338, la un tarif de 5 eurocenti (+ TVA) pe mesaj.

Pentru mai multe informatii, utilizatorii pot trimite un SMS gratuit la 8877, cu textul “twitter”, si vor primi un link pe care il pot accesa direct de pe telefon.

Comentează