MANAFU*

Abonamente Evensys

Beneficiile clipurilor video

Stirea de business a zilei a fost data de anuntarea rezultatelor financiare ale Vodafone Romania. Clasicul comunicat a fost insotit – la scurt timp dupa expediere – de o declaratie video din partea Lilianei Solomon, CEO Vodafone Romania. Clipul a fost preluat de mai multe publicatii online, completand in cele mai multe cazuri informatia scrisa.

Pe piata locala au existat si inca exista multi sustinatori: de la utilizatori obisnuiti (creatori de continut independenti) la publisheri online si companii specializate in streaming. Zona de business de la noi nu a fost insa foarte aproape de aceasta parte a social media, de video sharing. Dar in viitorul apropiat va fi. Iata si de ce ar trebui (in opinia mea):

  • O inregistrare video vine mereu cu un anumit grad de importanta, setat de cele mai multe ori de greutatea omului din clip sau a companiei.
  • Clipul video are cel mai mare impact intre formatele folosite. Combinatia sunet si video e mai puternica decat cuvantul tiparit sau imaginea surprinsa de fotograf, iar mesajul este retinut mult mai bine.
  • Fie ca vorbim de o inregistrare, fie ca e o transmisie live, ai sanse prin video sa ajungi la mai multe persoane decat o faci intr-o confernta de presa sau cu un comunicat.
  • Integrezi o platforma de social media si comunici astfel in pas vremurile si asteptarile consumatorilor.
  • Scoti din amorteala si clisee comunicarea companiei. Atragi atentia.

Ce altceva as mai putea adauga? Lasati in comentarii si completez apoi lista.

Una din companiile care folosesc din plin aceasta forma de adresare  este Intel. Vedeti aici cat de important este clipul video pentru aceasta companie.

2 comentarii

  1. Video-declarația este foarte utilă dacă nu este complementară textului sau fotografiei (adică prin informatia audio-video să poți avea acces la ceva în plus – valoare adaugată). Bineînțeles că tutorialele sau video-demo-urile rămîn imbatabile pe partea de “filmuleț”. În rest să îmi fie iertat, dar consider că te înșeli cînd susții că: „Combinatia sunet si video e mai puternica decat cuvantul tiparit sau imaginea surprinsa de fotograf.“ Cu observația necesară că e foarte importantă semnătura din spatele cuvântului tiparit, respectiv ochiul din spatele declanșatorului aparatului de fotografiat. Și culmea eu încă mai citesc extraordinar de repede un paragraf de text, decît să aștep să îmi facă streaming mult-blamatul-flash-video de către Steve Jobs.

  2. Eu am pus totul in contextul comunicarilor de companie. O video-declaratie e “mai autentica” decat un citat scris intr-un comunicat. Vezi si auzi ce spune manager-ul si ai convingerea ca acel citat din comunicat e autentic si nu prefabricat.

    Si conteaza si cine apare in video! Cred ca uneori merita sa astepti sa inceapa streaming-ul, nu?

Comentează