MANAFU*

Abonamente Evensys

Doua noi cautari

Inca de anul trecut, cautarea in timp real a devenit un subiect important pe agenda multor publicatii, bloguri si conferinte, iar integrarea Twitter intre raspunsurile cautarilor pe Google a fost, de asemenea, ceva deosebit. La fel, cautarile semantice si answer engine-ul Wolfram Alpha au avut partea lor de atentie. Si evident mai sunt si mereu apar idei noi in zona search.

Din prisma experientelor personale, ma gandesc acum la doua abordari speciale ale cautarilor: search by voice si people search. Nu sunt lucruri noi, insa tind sa cred ca vor avea importanta lor in experientele noastre online.

Zilele trecute, am testat pentru prima oara Google search by voice pe BlackBerry (din Google Mobile Apps) si am fost impresionat, gandindu-ma ca m-ar ajuta mult daca as vrea sa caut ceva in timp ce conduc, de exemplu. Din pacate, functioneaza pe termeni in limba engleza. La “manafu”, mi-a sugerat sa caut o data “monarch” si apoi “monocle”.

Si pentru ca tot mi-am cautat numele by voice, ma gandesc destul de mult la people search. Exista mai multe motoare in aceasta zona si probabil vor mai aparea si altele. Eu momentan folosesc pentru people search Google si Facebook. Mi-am dat seama ca inainte de o intalnire cu o persoana necunoscuta, ma informez asupra prezentei in social media. Aflu multe informatii utile intr-o conversatie si imi ajustez discursul.

FOTO: THE DROIDS / STEFAN

2 comentarii

  1. interesant asta cu voice search.ai un link unde pot sa utilizez v.search.?

  2. Trebuie sa instalezi pe telefon Google Apps

Comentează