MANAFU*

Abonamente Evensys

73% dintre romani sunt in retelele sociale

Un studiu un pic mai vechi (Ianuarie 2010) realizat de InSites Consulting a gasit ca in lume, 72%  dintre internauti sunt prezenti cel putin pe o retea sociala. Dupa calculul lor, asta insemna 940 de milioane de oameni. Interesant este faptul ca 31% din cei care nu sunt inca in social networks (28% din populatia online) vor deveni utilizatori in viitoarul apropiat.

Cele mai active tari in retelele sociale sunt Brazilia (95% dintre internauti), US (84%) si Portugalia (82%). In Romania, 73% din utilizatorii de Internet sunt prezenti pe cel putin o retea sociala. Surprinzator poate, dar conform InSites, in Romania, cea mai cunoscuta retea sociala este… Facebook (90%). Insa penetrarea cea mai mare o are Hi5 (60%).

Persoanele din social networks au in medie 195 de prieteni (cifra la nivel global). In Romania, un utilizator are in medie 171 de prieteni.

Va invit sa parcurgeti studiul integral. Veti gasi informatii foarte interesante.

UPDATE: De la Orlando am aflat ca aseara un reprezentant InSites a oferit o serie de date despre Internetul in Romania. Are cineva idee daca a vorbit si despre social networks si daca sunt schimbari fata de datele de mai sus?

Comentează