MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum corectezi o greseala in media?

Una din intrebarile pe care le primesc adesea in workshop-urile de social media este: “Daca un blogger a publicat o informatie eronata, o va corecta apoi?” (Si va fi deschis la o discutie?). Lasand la o parte reticenta – uneori exagerata – fata de contactul direct cu bloggerii, partea legata de rectificare prezinta interes.

In media traditionala exista cateva optiuni pentru a corecta o greseala. Publicarea unei erate este cel mai bun exemplu, desi unele publicatii sunt impotriva acestei practici, preferand sa acopere altfel eroarea. Sau, in cel mai rau caz, “pagubitul” primeste un “NU SE POATE” categoric.

Ca fapt divers, mereu m-am mirat de ce o revista ca BusinessWeek (si la fel se intampla si la alte publicatii mari) publica un set lung de erate la unele din articolele sale. Cum se intampla sa greseasca atat de mult? Sau acolo si nuantele sunt taxate?

Revenind la erori si rectificari, am descoperit recent un site interesant. MediaBugs este un serviciu prin care pot fi raportate diverse erori aparute in media, inclusiv online, si o platforma de discutii intre jurnalisti si partile afectate. Aici puteti vedea o serie de exemple.

Credeti ca ar functiona o astefl de platforma si la noi? Chiar am avea nevoie de ea sau totul se rezolva old fashioned way?

Si ca in alte posturi recente, am pus mai jos un nou sondaj.

FOTO: ALWAYS MAKE NEW MISTAKES / ELYCEFELIZ

1 comentariu

  1. Cred ca ideea de a corecta online este ok, dar ar trebui sa mearga mana in mana cu metoda veche, cea a eratelor.

Comentează