MANAFU*

Abonamente Evensys

Plata dupa click-uri si comentarii

Seth Godin a emis ideea platii pe comision a jurnalistilor. La acea data am testat aici ideea pe cativa jurnalisti cunoscuti la noi. Intr-un material publicat in revista interna a trustului Adevarul Holding,  Liderul, si citat de Pagina de Media, Dinu Patriciu a facut urmatoarele afirmatii:

“Printre indicatorii de performanţă pentru toţi jurnaliştii din trust (Adevărul Holding) va fi numărul de accesări la propriile articole, numărul de comentarii la articole sau la propriul blog”.

“Fiecare jurnalist trebuie să aibă blogul lui şi atunci când publică un material în ziar va apărea şi pe blogul lui. De aici vor rezulta comentarii cărora va trebui să le răspundă”.

Ii voi ruga pe cei 4 jurnalisti sa imi raspunda la intrebarea: “Conteaza pentru jurnalisti performanta online a materialelor lor tiparite? Mi-ar placea insa sa vad si alte pareri. Deci voi ce credeti?

PHOTO: DARREN HESTER

6 comentarii

  1. Andrei says:

    Ar trebui sa conteze !

  2. intro tara normala, punctul de vedere a lui Patriciu, este ok. In Romania, deja ma gandesc cat de repede s-ar scrie un scripit de accesare al unui articol 😉

  3. dStanca says:

    O mentiune: eu sunt fost jurnalist, actual lucrator in media:) Raspunsul meu, pe mail.

  4. Vali Birzoi says:

    Care sunt cei 4 jurnalisti, ca eu nu vad nici unul intre ei? In fine, cred ca e o idee mai mult decat proasta: http://businesscover.ro/stim-ca-managerii-de-presa-spun-lucruri-trasnite-grav-e-ca-le-si-aplica/

  5. steiul says:

    Chestia asta e de multisor la Adevarul. Articolele erau mai bine cotate cu cat erau votate. Probabil acum s-a ajuns si la blog personal si comentarii.
    O sa fie ceva noi pentru cei din presa scrisa deoarece ei erau obisnuiti cu alte valori. Acolo fie placea, fie nu placea articolul, banii erau aceeasi in schimb online-ul o sa le dea batai de cap unora trecuti de o varsta.

  6. […] Manafu pune în discuţie pe blogul personal o idee, cea a plăţii jurnaliştilor „la număr de click-uri“ (sau „la acord“, pentru cei […]

Comentează