MANAFU*

Abonamente Evensys

Facebook vs Foursquare: Cine va castiga?

Tind sa cred ca voi parasi Foursquare pentru Facebook Places. Fara sa fi studiat prea mult “competitia”(1, 2, 3)  dintre cele doua servicii bazate pe geolocalizare, as spune acum ca sunt mai apropiat de ceea ce Facebook va putea oferi fata de Foursquare. Nu ma pasioneaza sa colectionez zeci de “badges” si nici sa fiu “mayor” intr-un anume loc.

Ma intereseaza mai mult recomandarile pentru un anume loc (si se pare ca in aceasta zona Foursquare incearca sa intre puternic), ofertele disponibile si sa aflu cine (dintre prietenii mei selectati din cei 3000 de pe Facebook) este prin zona.

Imi place si noua gaselnita a Facebook care ofera companiilor ocazia sa isi revendice locul. Aceasta facilitate va fi un prim mare pas inspre crearea unor legaturi comerciale intre companii si clientii lor. Mai multe detalii despre aceasta gasiti aici.

Cred ca puterea conexiunilor create deja in marea retea sociala va avea un rol important in evolutia Facebook Places. Voi ce credeti?

Tags:

11 comentarii

  1. Claudiu says:

    De ce ai avea nevoie de Facebook Places sau Foursquare? Practic, cu ce te ajuta? Chestiile de genul cei 3000 prieteni de-ai mei sunt teorii naive… am mers prea departe cu sharingul social…
    Pentru recomandari exista de exemplu http://www.thankyou.ro si nu trebuie sa iti atasezi conturi sociale, poti fi anonim…

    Nu impartasesc opinii prea bune despre facebook si foursquare, e drept. Comunicam online tot mai mult si vorbim tot mai greu.

  2. nwradu says:

    Eu nu pentru recomandari vreau, ci doar ca sa fiu atentionat cand prietenii mei sunt prin apropiere. E ca in clipul cu Places, poate suntem in acelasi mall sau pe strazi alaturate si nu stim asta.

    Teoretic asta ar fi trebuit sa faca direct Google cu Latitude, dar au ramas in urma, desi au avut un start foarte bun.

    Recomandarile de locuri nu ma intereseaza asa tare, nu prea am incredere in altii 😛

    Places merge in Romania? Momentan doar in SUA era disponibil. Si vedeti cat de important este sa avem o harta in Google Maps?

  3. Costin says:

    Pentru o secunda am avut impresia ca tu vezi optiunea… 🙂

  4. Daca te uiti atent la logo-ul Places o sa vezi un 4 intr-un patrat (dreptunghi dar nu conteaza) 🙂

  5. Adi Popescu says:

    Cred că facebook o să “fure” mulți din utilizatorii foursquare. Cel puțin eu cred că pentru asta o să renunț la foursquare:
    1. Fac totul într-o aplicație și anume facebook
    2. Oricine are mai mulți prieteni pe Facebook decât pe Foursquare și cei de pe Facebook vor adopta mai repede Places decat Foursquare.

  6. Costin says:

    Hehe. Totusi e cu dus si intors.

    Am sa inlocuiesc Foursquare in cazul in care vor face ca privacy-ul sa-mi permita sa dau acces la Places doar unei liste de prieteni pe care sa o fac eu, ad labam. In caz contrar parca nu mi-ar placea sa stie 2000 de persoane pe unde’s.

  7. Nu neaparat o sa fure. O sa faca din geolocalizare ceva mainstream!

  8. Corect. Asta e singurul motiv care m-ar tine sa nu trec pe Places!

  9. Facebook deja te lasa sa-ti definesti grupuri. Cu siguranta te va lasa sa alegi carui grup vrei sa-i trimiti locatia ta!

  10. Adi Popescu says:

    Am spus fure, pentru ca cine trece pe Facebook Places si este deja utilizator Foursquare, mai mult ca sigur nu le va folosi pe ambele in paralel și va renunta la Foursquare pentru motivele de mai sus.

Comentează