MANAFU*

Abonamente Evensys

Reconversie profesionala pentru jurnalisti?

Tot aud zvonuri destul de triste despre diverse publicatii de la noi. Blogurile specializate pe media au dat – cred – saptamanal de la inceputul anului cel putin o veste proasta despre grupurile de presa si mai ales despre zona de print.

Probabil toamna va veni cu noi vesti rele pentru piata media. Ce se intampla, ce se va intampla cu jurnalisti ramasi pe afara? Ce sanse au ei de acum inainte?

Am vazut in ultimii doi ani multi jurnalisti trecand in zona relatiilor publice, dar cunosc si jurnalisti care au iesit din PR la fel de repede cum au intrat. O alta orientare ar fi spre online, practic, e chiar prima optiune. Dar cati oameni poate adopta Internetul? Si cati publisheri isi permit sa plateasca salarii de senior journalists sau au nevoie de ei. Nu in ultimul rand, zona social media poate atrage din resursele umane, insa aici atat agentiile, cat si companiile se misca destul de incet.

Deci ce e de facut? Ce optiuni mai au?

Si la final o veste trista: “Facultatea de Jurnalism de afla pe primul loc in topul facultatilor cautate in 2010“…. Nu stiu cum sa privesc decizia tinerilor care vor sa faca acest pas: optimism sau inconstienta? Ce se va alege de ei, ce vor invata, unde vor ajunge?


2 comentarii

  1. Smic says:

    Facultatea de Jurnalism ar trebui sa se concentreze pe online de acum. De asta cade printul. Online-ul vine peste.

  2. Mihai says:

    “Dar cati oameni poate adopta Internetul?”
    te las pe tine sa vezi care e greseala 🙂

Comentează