MANAFU*

Abonamente Evensys

Am trecut si pe la familia Peugeot

Sunt intr-un sir de teste auto in aceste saptamani si ma bucur ca reusesc sa conduc cateva marci bifate de ceva timp pe lista “As vrea sa incerc…”. Am avut pentru cateva zile un Peugeot 207 si mi-a placut. Mai ales pentru ca l-am avut alaturi in zile destul de aglomerate cu intalniri si drumuri prin oras.

Este al doilea model al marcii pe care il incerc, dupa ce anul trecut am fost pana in Bulgaria cu un 4007. A fost, cum se spune, potrivire din prima incercare. Buna pentru Bucuresti, buna pentru drumuri in afara, buna pentru niste mici dealuri de pamant din spatele hotelului in care am stat. Nu doar la noi e lipsa de locuri de parcare!

In timpul facultatii visam la un 106 parcat langa blocul in care locuiam. Mi se parea masina perfecta pentru Bucuresti. Apoi am prins si eu microbul 206 la fel ca multi altii. Se intampla in urma cu vreo 6 – 7 ani, pe cand creste brandul Peugeot in topul vanzarilor auto de la noi si se batea cu Golf 4 pentru suprematia in clasa lor in Europa.

Celor care au ramas cu gandul la 206 le recomand sa se uite la varianta Plus, ce imprumuta cate ceva din design-ul adoptat in ultimii ani.

Cum spuneam, am condus un 207, succesorul lui 206. Inca de la 4007, am spus ca Peugeot face masini cu care te acomodezi repede si care se conduc usor. Eu as numi-o masina bucuresteanului. Am gasit-o foarte spatioasa, cel putin la nivelul celor doua locuri din fata, senzatie care o face sa para mai mare decat este. Dimensiunile ei se potrivesc perfect pentru cele mai multe locuri de parcare pe care le gasesti in Capitala – o problema pentru mine cu berlina de zi cu zi. Portbagajul e decent pentru o familie cu un copil. In rest, este o masina care “isi face treaba”, cum spune romanul.

Daca vrei sa cumperi o masina noua, mergi si pana la Eurial. Au acum o serie de promotii valabile pana la 30 septembrie.

Mi-am pus pe lista pentru anul viitor modelele 5008 si RCZ.

3 comentarii

  1. KooKooL says:

    Aseara m-am intors din franta din vacanta unde am vazut foarte multe 3008 si 5008 … Mi s-au parut niste masini cu un lool ingrozitor! Sigur sunt comode/ergonomice si toate alea dar de afara mi se para ca arata oribil!

    In schimb RCZ arata foarte bine!

    Aici un fost posesor de 107!:)

  2. Nu ma prea incanta ideea de “Peugeot”, insa odata si odata o sa incerc o masina de la ei.

  3. Lucian says:

    E criza si la bloggeri…

    Trecand peste partea e rautate, recent 1am fost pus in situatia de a alege o masina din clasa cu peugeot 206. Desi era cel mai ieftin dintre variantele care le-am avut nu l-am ales. In selectie pe langa p206 a fost o skoda fabia si un hyundai i20. Skoda fabia e mult mai scumpa si desi are dotari mult mai bune nu se merita o asa diferenta, insa hyundai i20 e exact acolo unde trebuie, are cam tot ce iti trebuie, siguranta maxima: 6 airbag-uri inclusiv pentru spate.

    Iar legat de partea cu discounturile alea nu prea exista. E strategia folosita de toti producatorii de masini, sa umfle pretul de “lista” pentru a putea oferi un discount cat mai mare care sa ia ochii.

    La inceput am dorit sa cumpar peugeot 206, mai era o saptamana din luna august, insa ce m-a oprit a fost insistenta vanzatorului de a ma convinge ca oferta expira la sfarsitul lunii si daca nu ma hotarasc mai repede o sa trebuiasca sa dau cu 2-3000 euro mai mult apoi, si ca el e convins ca preturile vor creste apoi si ca are “semnale” in aceasta directie.

Comentează