MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa punem mintea angajatilor tarii la contributie

O sa ziceti ca am idei crete, cand o sa cititi mai departe. Guvernul Canadian a lansat un concurs de idei pentru imbunatatirea vietii cetatenilor, adresat angajatilor “la stat”. Este o initiativa pe doi ani in care indivizi sau echipe realizeaza planuri concrete pentru servicii utile canadienilor, vizand in acelasi timp reducerea costurilor. Interesanta este si miza. Angajatii cu idei primesc 10% din totalul sumei economisite (se serviciul respectiv) in decurs primului an de la implementare.

Ce am putea noi, o natie de oameni creativi, sa invatam din initiativa canadiana? (via)

FOTO: CAYUSA

6 comentarii

  1. mikel says:

    pai si unde-i spaga? daca iese banu doar pentru angajati/echipa nu se renteaza pentru pestii mari

  2. vizy says:

    Simplu: Omul conteaza! Angajatul conteaza.Banul stimuleaza, nene. Nu-l dai afara ca un dinte stricat si te doare undeva ce va face. Poate maine iti va da in cap!

  3. sa plecam acolo. definitiv.

  4. Pol says:

    Asta era inainte si la noi, si cand zic inainte ma refer la “Gheorghe Dej”-inainte. Nu sustin comunismul or whatever, la vremea respectiva eram probabil d-abia trecut pe lista de reincarnari dar am auzit povesti despre astfel de concursuri nationale in care castigatorul primea un gazalion de salarii si nu trebuia sa mai miste un deget toata viata si mai era probabil si declarat erou national. O astfel de poveste pe care am auzit-o de la batrani vorbea de un nene care s-a batut cu Institutul Feroviar (sau cum se chema la data respectiva) si cu nu mai stiu cine pentru planul unei cai ferate care lega nu mai stiu ce doua orase (Focsani – galati…. Iasi Tecuci… neimportant). Ideea e ca tipul asta simplu a gandit un traseu peste o vale, unde valea era traversata de tren cu ajutorul unui pod (aici fiind practic si secretul succesului protagonistului acestei povestioare), pod care scurta traseul cu vo 40 de km deci costurile de constructie PLUS costurile de exploatare. Omul nostru a castigat concursul, s-a ales cu premiul barosan (nu mai stiu cifrele pentru ca eram mic si nu le-am retinut) dar erau mari si frumoase. Pe urma a venit Ceasca si totul s-a dus in…errrrr… stele.

    Acum, pe final, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar un astfel de proiect nu cred ca ar avea cui sa i se adreseze… :(( Sper sa ma insel!

  5. E o initiativa f buna, evident. Dar noi, ca natie de creativi nu stiu daca avem ce sa invatam. Crezi ca o sa se intample ceva de genul asta in curand la noi? 🙂

  6. VirtualKid says:

    Sunt convins ca s-ar putea face lucruri extraordinare, daca ar exista voita.

    Ai si cifre legate de acest proiect canadian?

Comentează