MANAFU*

Abonamente Evensys

E ceva in neregula cu HTC?

A trecut vremea in care asteptam cate un an si jumatate sau chiar mai mult sa vedem un terminal din zona premium pe piata. De fapt, am si uitat ca a fost vreodata asa. Acum telefoanele se lanseaza pe banda rulanta. Iar HTC pare sa aiba, pe segmentul smartphones, ritmul cel mai halucinant. Cred ca a avut – nu stiu sigur! – 5 sau 6 lansari in ultimele sase luni.

Am scris acest inceput de post acum o saptamana, dupa o discutie cu cineva despre ritmul “haotic” (asta era opinia mea) in care HTC lanseaza noi modele, multe dintre ele neoferind diferente de features majore. De atunci, de la momentul in care am salvat randurile in drafts, HTC a mai anuntat lansarea unui nou model: HTC Desire HD. Cei care urmaresc evolutia brandului imi pot spune ca mai sunt si alte modele pe “teava”.

Am folosit o vreme un HTC Magic si am fost foarte multumit de el. Dar daca as avea acum un Desire (un telefon exceptional, lansat in urma cu 5 luni, cred) si as vedea ca vine atat de repede un nou terminal mai bun (Desire HD), as fi un pic frustrat. Poate ca telefoanele au un ritm de lansare foarte rapid astazi, nu cred insa ca utilizatorul e pregatit sa intre in acest ritm. Nu-i asa?

Tags: ,

17 comentarii

  1. De acord 🙂

  2. orlando says:

    pentru a mentine ritmul trebuie sa ai bani si mai ales sa fii fan inflacarat. pe de alta parte iti dau dreptate, in vara eram pregatit sa imi iau un HTC Desire pe care l-am studiat si am considerat ca ar fi ok pt mine, dar am auzit ca va aparea fratele mai mare HD. Zic, hai s-l asteptam sa vedem e mai bun? Daca mai stau putin in primavara apare HD2 sau mai stiu ce… si atunci, vorba ta unde ajungem?

  3. blogtrekker says:

    Eu unul am renuntat sa ma mai uit la ce lanseaza HTC. Cel putin pana o sa ma plictisesc de asta pe care-l am 🙂

  4. Costin says:

    Cred ca ritmul halucinant este pentru noi, the geeks. In rest, HTC banuiesc ca incearca sa acopere segmente pe care probabil nu le-au acoperit pana acum.

  5. Adriana says:

    iti creaza o senzatie de imbatranire prematura, poate nu in mod constient, dar cred ca de aici vin frustrarile pt ca telefonul este perceput, cel putin de mine, ca un bun pe termen lung….

  6. Bogdan Gagea says:

    Pragul ales de Apple pentru lansarea unui nou Iphone la un an este ok ca strategie de marketing. Ai dreptate in legatura cu HTC, e haotic ritmul. Imi aduce aminte de vorbele futurologului Alvin Toffler care spune ca in urmatorii ani stirile, lansarile de produse noi vor fi intr-un ritm atat de rapid incat unii dintre noi vom renunta la acest stil de viata.

  7. la asta m-am gandit si eu. dar sunt prea apropiate ca performante unele modele, doar design-ul e schimbat un pic. si atunci ce sa cred, ca mizeaza sa vanda mai mult pe baza ambalajului?

    altfel, daca te uiti la familia Desire, te poti intreba: la naiba, nu au putut sa il faca din prima HD?

  8. Costin says:

    In primul caz designul face diferenta intre sexe, de exemplu. In cel de-al doilea, de venit.

    HD-ul va fi mult mai scump, insa are si destul de multe chestii in plus. Deci nu, nu puteau sa il faca din prima HD. Pierdeau un an.

  9. razvanbb says:

    Modelul Nokia:

    Telefon pentru orice buzunar, de orice dimensiune, de orice culoare, cu cât mai multe feature-uri.

    O să ajungem ca și în cazul Nokia să nu mai știm care este ultimul model. 🙂

    O să ajungem ca și în cazul Nokia să ne piară entuziasmul:

    http://razvanbb.ro/2010/06/mi-am-luat-ultimul-nokia.html

  10. Gabi says:

    nu e un telefon pentru toata lumea ca la apple, pt ca apoi sa apara o versiune mai noua tot pt telefonul pt toata lumea.
    telefoanele htc au publicuri tinta diferite. desire hd nu e ca desire, e mai mult un fel de evo pentru piata europeana. eu personal consider prea mare desire hd, imi ajunge ecranul de la desire, deci nu am deocamdata motive sa il schimb.

  11. blogtrekker says:

    HTC ar trebui sa lanseze, pentru geeks, un serviciu de inchiriere a ultimelor modele scoase pe piata.

  12. SilviuP says:

    Poate e legat si de evolutia rapida a Android-ului (desi deja au 5 cu WP7); cred ca e mai degraba modelul nokia cum a zis razvanbb, pentru toate gusturile.
    Din pacate, alti producatori sunt mai puturi si in privinta update-urilor (Samsung tot amana Android 2.2 pentru Galaxy S – care e un telefon fabulor).
    Eu am un Desire, sincer HD mi se pare un failure din motive diverse. Desire Z insa, poate fi ok pentru ce-i carora au nevoie de tastatura fizica. Again, cred ca tine de gusturi.
    PS: Parca HTC si-a depasit previziunile si pe Q2 si pe Q3 deci.. haotic sau nu, fac ei ceva bun 🙂

  13. sunt convins ca in business se vede o crestere. brandul nu e foarte puternic in afara unei comunitati mici de geeks si oameni care se pricep la tehnologie…
    problema pe care eu o vad e ca fac volum intr-o zona in care conteaza mult si brandul in acest moment.
    sunt curios care sunt cifrele de vanzari in Romania pentru Desire si Galaxy S. e cineva de acord cu mine ca Samsung sta mai bine decat HTC? si asta o pun si pe seama brandului.
    un amic care vinde huse de telefoane imi spunea ca la el bestsellers au fost case-urile pentru Galaxy S!

  14. razvanbb says:

    Samsung a fost intodeauna orientat catre consumer si stie sa faca entertainment device-uri.

    Samsung Galaxy S e prezent pe zeci de panouri publicitare in București.|

    Samsung Galaxy S e prezent în Mall-uri cu standuri de testare.

    Samsung Galaxy S e prezent pe TV.

    E normal să fie mai vândut decât HTC-ul.

    De HTC am auzit noi geeksii. Campaniile de marketing sunt făcut de către operatori.

    Samsung are campania proprie. E altă politică… și din câte spui tu, una câștigătoare.

  15. Mihai says:

    HTC are o politica asemanatoare cu politica Nokia de a lansa multe produse pentru toate segmentele. Ca Apple se ia prea tare in serios cu un singur produs (pe segmentul smartphone) nu inseamna ca toti trebuie sa se alinieaze…si nici nu cred ca e bine. Ca sa bati Apple cred ca trebuie sa te pozitionezi diferit. Partea buna e si ca de fiecare data cand apare un nou model HTC poti sa cumperi modelul anterior (aproape acelasi ca features) la un pret mai mic.

  16. SilviuP says:

    Azi au aparut niste date si despre samsung http://bit.ly/92imOP, insa ar fi bine daca am avea date concrete de comparat. In US Galaxy S e in 4 versiuni cred, in functie de carrier.
    offtopic, pt case-uri: e si mai ‘plastic’ galaxy S, Desire parca e mai solid 🙂

  17. Claudiu says:

    Nu, nu este nimic neobisnuit cu HTC. Au inceput sa prinda si ofera de toate pentru toti. Adica..ma rog, nu e pe segmentul Nokia.
    Poate doar ne-am obisnuit ca in trecut o lansare HTC intr-adevar sa fie ceva asteptat, cu adevarat un eveniment…si sa umplem pagini intregi pe forumuri.
    Eu am avut doua HTC-uri. Pe vremea când se vindea la Orange, SPV C 100 si pe urma HTC S730..pe care l-am dat până la urmă pentru ca efectiv nu mai aveam timp sa-l updatez cu toate programele. Bine, era acum 2 ani si atunci nu prea era moda GPS, foursquare, twitter, facebook si/sau prea multe aplicatii pentru windows smartphones..sau trebuia să sapi multe forumuri pentru ceva cu adevărat fain.
    Încă visez la HTC Diamond 2. E mic și îmi voi face treaba cu el. Din păcate, prioritățile m-au făcut momentan să mă mulțumesc doar cu un Nokia 5230..care și el e ok pentru cat îl butonez eu.

Comentează