MANAFU*

Abonamente Evensys

Informatii despre efectele alcoolului

Invitat de Cabral si curios sa vad inca un studiu despre romani, am participat saptamana trecuta la lansarea site-ului DespreAlcool.ro, un proiect initiat de Ursus Breweries, ce sustine consumul responsabil de alcool. Am vrut totodata sa inteleg ideea din spatele acestui proiect online. Mi se pare interesant sa vezi de ce o companie alege Internetul ca mediu de comunicare cu consumatorii. Stiu, sunt multe motive PRO, dar cu toate acestea inca nu am vazut companiile sa aglomereze online-ul.

Am aflat ca peste jumatate dintre cei care vor sa se informeze despre efectele alcoolului cauta aceste informatii online. Iata si motivul cautat! Mai mult, site-ul completeaza o serie de intalniri directe (seminarii) si actiuni de informare clasice offline (distributie de materiale informative). Practic, Ursus Breweries a creat o platforma de comunicare si informare pe termen lung. Iar Cabral este blogger-ul oficial al acestei platforme, urmand sa combata aici de doua ori pe saptamana.

Studiul realizat de Ursus Breweries arata ca romanii inca mai cred in miturile care spun ca pentru a scapa de mahmureala trebuie sa faci un dus rece (32%) sau sa bei o cafea tare (24%), cand in realitate, metoda corecta si eficienta este consumul de apa pentru rehidratarea organimsului. Numai 50% din cei chestionati au stiut ca o persoana care s-a intoxicat cu alcool nu trebuie lasata sa doarma pentru a-si reveni.

Am pus un titlu usor steril acestui post, gandind ca ar putea fi una din formularile pe baza carora oamenii cauta informatii online. Sper sa apara in cautari. Daca vrei sa sustii aceasta idee, ai aici o serie de badge-uri.

Va imaginati ca 8 din 10 tineri nu stiu “de ce femeile se imbata mai repede decat barbatii”?

Comentează