MANAFU*

Abonamente Evensys

Poti sa stai pentru o zi fara Facebook si Twitter?


Pentru 1 noiembrie se pregateste Communication Shutdown Day. Va fi o “zi de tacere” in social media ca parte a unei initiative globale, ce are ca scop constientizarea de catre cei din jur a problemelor copiilor cu autism. Pana la aceasta zi poti contribui cu o donatie pentru ridicarea unui centru special pentru cei afectati de aceasta boala si care in acest moment nu au in tara servicii speciale. Detalii gasiti si pe Facebook sau pe site-ul Autism Romania.

8 comentarii

  1. Liz says:

    Nu stiu daca prin” tacerea” asta oamenii ar realiza ce inseamna autismul. Am lucrat cu un astfel de copil. Ei au nevoie de-un mediu vesel, plin de “sunete” si activitati noi, de-un entuziasm uneori exagerat.
    Insa, tare mult mi-as dori sa vad si-n Romania cateva centre pentru copiii astia superbi. Pentru parintii lor. Si pentru oamenii care fac terapie cu ei.
    Si as mai vrea ca institutiile de invatamant sa nu inchida usa unui copil autist. Pentru ca, din pacate, programul de generalizare ce il face fiecare copilas, este ingradit de lipsa de informare a inspectorilor scolari, directorilor de gradinite si scoli.

  2. Anca says:

    In Timisoara exista un astfel de centru, Casa Faenza. Sunt acolo niste oameni minunati care incearca sa faca minuni cu acesti copii: http://www.autism.ro/faenta.html
    Excelenta initiativa. Sunt, spre surprinderea mea, foarte multi oameni care nu stiu inca ce este acel autism si ce tragic destin au acesti copii. Sper din suflet sa se gaseasca cat mai multe solutii pentru integrarea acestor copii in societate si pentru “normalizarea” vietii lor, atat cat se poate.

  3. sorin says:

    Am cateva prietene care lucreaza cu astfel de copii. Daca boala este descoperita din timp, la varste mici – acei copii au sanse de recuperare totala…Dar este ceva greu de explicat…Mult de munca – trebuie sa-i trezesti copilului sentimentele…

  4. Milogul.SRL says:

    Viitorul pe net arata bine, ca fundul uni babuin colorat si plin de substanta. Devenim si mai penibili pe zi ce trece, cu ce ajuta ca o sa constientizam problemele copiilor autisti, eu constientizez problemele copiilor normali. Personal calificat si fonduri este ceea ce au nevoie copii autisti si asta este exact ce au nevoie si copii nostrii de la scoala. Am putea la fel de bine pe 1 noiembrie sa ne dam mina pe internet si sa ne rugam toata ziua efectul o sa fie acelasi.Poate pe uni din voi o sa va faca sa va simtiti mai bine si asta e rusinos.

  5. Amalia says:

    Ihmm… Se scriu proiecte, se fac cursuri. Din cursuri se iau bani, multi! Si gata. Se pleaca! Si se scolarizeaza in continuare la gramada, 6-8 copii cu deficiente diferite. Terapeutii stau acasa, iar in centre (create cel mai adesea de cei din alte tari), psihopedagogii sunt paznici……. Realitatea.

  6. valeria says:

    ar deveni chiar interesant daca oamenii nu s-ar comporta ca turma . vuieste blogosfera … dupa o zi isi vor baga iar picioarele in tot … dar in seara cu pricina vor dormi bine … au facut un lucru nobil … cacat .

  7. HellBoy says:

    Vrei sa spui ca nu vom avea acces la Facebook si Twitter, indiferent de alegerea noastra ? Mi se pare ceva.. exagerat.

  8. donator says:

    in acest proiect-campanie- constientizarea nu este singurul scop. Stringerea de fonduri este al doilea scop foarte important. Daca doriti sa faceti ‘ceva’, puteti dona online min 5 euro. Nu trebuis sa aveti cont paypal, ci doar un card.
    Donatiile strinse in Romania vor fi folosite pentru crearea de servicii pentru copii tineri si adulti cu autism, mai exact, la crearea unui centru multifunctional pentru tineri si tineri adulti, dar in care se vor desfasura si activitati pentru copii, adulti si parintii lor.

Comentează