MANAFU*

Abonamente Evensys

Cultura urii in online-ul sud-est european

Titlul este luat dintr-un articol aparut pe HotNews, care citeaza Deutsche Welle. Ideea mi s-a parut interesanta, realizarea insa m-a dezamagit un pic. Ma asteptam sa gasesc o analiza mai mare, cu mai multe informatii si studii de caz. In lipsa acestor informatii, ideea din titlu nu este sustinuta. De altfel, putem usor spune ca “ura” online e sport mondial!

Sunt foarte multe nuante care apar in orice discutie despre “autoreglementarea comunicarii si interactiunii online” si nu vad o schimbare in bine foarte curand. La urma urmei, ce inseamna schimbarea in bine? Si pentru cine?

Eu, de exemplu, as vrea ca mesajele de pe forumuri si comentariile de pe marile site-uri sa fie mai bine filtrate, dar asta ar cauza pierderi proprietarilor. Mai putine comentarii inseamna mai putine afisari pentru reclame, ceea ce se traduce in incasari mai mici. In plus, filtrarea ar presupune crearea unui departament in sine.

Schimbari vor aparea la un moment dat. Cand? Nu stiu! Eu mi-am asumat o politica de moderare a comentariilor, pe care o voi publica in curand pe blog. (foto)

2 comentarii

  1. PR-ul Innei spunea pe Twitter acum câteva săptămâni că cele mai multe comentarii înjurioase le primește de la români, pe rețelele sociale. Și eu așteptam mai multe statistici de la articol mai ales că intuiesc câteva dintre motivele ’urii’ generalizate din această zonă geografică.

  2. Bogdan T. says:

    Asta este cat se poate de actual si trebuie sa recunosc ca mi se pare oarecum ingrijorator.
    Nu spun ca dracu al mai negru o fi taman in SE Europei (implicit in RO) neaparat, dar laturile consistente care la vad in comentarii la articole serioase mi se par de proportii uriase. Citesc evenimentul zilei de cateva ori pe saptamana. Absolut niciodata, dar niciodata nu exista un articol care trateaza o tema politica sau sociala fara se formeze (minim) 2 tabere in care sa arunce cativa cu toate dejectiile lumii prin comentariile facute. De unde vin oamenii astia? De la concursul de aruncat guma din Logan?

    Sunt aceste minti luminate care simt ca nu se poate fara putina “atitudine” in comentarii, fara demersul lor “civic”.

Comentează