MANAFU*

Abonamente Evensys

Cine sunt early adopters din online in Romania?

Titlul ar putea sa va duca cu gandul la un segment de X% din populatie sau la profilul unui astfel de individ. Pe mine ma intereseaza sa aflu cine intra (efectiv) in aceasta categorie de utilizatori de Internet. Credeti ca exista un astfel de grup? Puteti nominaliza persoane din aceasta categorie?

Mi-a venit in minte intrebarea in timp ce treceam prin niste intrebari pe Quora, unde am trecut de 220 de followers. Pot fi incluse aceste 220 de persoane (+ ceilalti utilizatori ai serviciului) intre early adopters?

Pe Foursquare am avut surpriza sa intalnesc anumiti oameni pentru prima data, pe care nu i-am cunoscut anterior pe bloguri sau Twitter, de exemplu.

Si de la aceste observatii, sar la alta idee: Credeti ca noile tendinte sunt propagate local de anumiti oameni sau media internationale au o putere de influenta mai mare?

Si ca recomandare de final de saptamana de munca, va invit sa urmariti clipul postat de Zoso.

5 comentarii

  1. Ihearlights says:

    Da, eu zic ca am putea sa ii numim pe cei 220 de oameni early adopters. Pentru ca ei au fost cei care au intrat sa testeze aceste noi platforme foarte devreme.

    Iar la felul cum sunt propagate aceste tendinte, cred ca media internationala (gen mashable, techcrunch etc) are un mare impact.

  2. iulianj says:

    apropos de asta, sunt curios cati o sa incerce noul mail service de la Facebook…

  3. Cristi says:

    De la tine am aflat ca exista Quora, adica un soi de tpu (pe care il consider de calitatea convorbirilor pe mIRC – prietenii stiu despre ce vorbesc). O sa il early-adoptez pe Quora, sa vedem ce face…

  4. Someblog says:

    Cred ca a fi early adopter e mai mult o stare de spirit, nu conteaza daca e on- sau offline, utilizator de Internet, de DSLR sau de motoare cu reactie.

  5. Cristi,

    Nu cred ca peste doi ani isi va aduce aminte cineva de Quora. Tii pariul?

Comentează