MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum tratam sfidarea si nesimtirea?

Posesorul masinii din imaginea de mai sus a trecut cu vederea faptul ca asteptam sa ocup un loc de parcare intr-un mall bucurestean. Pur si simplu a intrat cu viteza in acel spatiu, lasandu-ma cu gura cascata. A urmat, fireste, un schimb de replici. Fara succes insa.

A invocat chiar ca e un om al legii, moment in care i-am cerut sa imi spuna numele, sa se legitimeze. Vazand ca sunt destul de hotarat, a abandonat discutia. Masina i-a ramas pe loc.

Ce poti face in astfel de cazuri?

Nu as atenta la integritatea masinii niciodata. Mi se pare de prost gust si de proasta crestere sa lasi urme cu cheia pe usi. Sa ii pun un bilet sub stergator in care sa imi vars frustrarea e ca si cum as protesta impotriva benzinarilor din fata televizorului. Cum putem deci sa tratam cu astfel de personaje?.

NOTA: Nu am lasat spre publicare comentariile care propuneau solutii dure sau invective la adresa individului mentionat in post.

15 comentarii

  1. Sergent says:

    Sa ne spui in cat timp te-a contactat respectivul ca sa te “roage” sa scoti poza de pe blog.

    Ca solutie ar fi interesant un site in care sa apara poza sau/si datele personale ale celor ce comit fapte care contravin bunului simt: parcheaza aiurea masina, arunca hartii pe jos, nu folosesc bilet in autobuz etc.
    Apoi site-ul sa fie promovat prin widget-uri pe care sa ruleze poze cu respectivii si o scurta descriere a nesimtirii lor.
    Ar trebui sa se gasesca un sponsor care sa sustina un astfel de site, nu?

    Cei care apar in acest “sistem al rusinii” sa aiba optiunea de a plati o taxa destul de ridicata pentru a fi scosi din acel sistem.

  2. @sergent: sună interesant, şi nici nu ar fi nevoie de sponsori dacă s-ar plăti pentru “iertarea pacatelor”. Dar nu seamana dubios de tare cu şantajul?

  3. Haotik says:

    scoti cablu din porbagaj o legi de a ta si o scoti de acolo 🙂

    sau tot din porbagaj scot sticla cu benzina, torni, dai foc si pleci 🙂 desi poate are casco :))

    sau scot cariocile de vopsea de mi-am retusat zgareturile de pe masina, si scri www. ….. pe toate partile.

    toate astea s-ar intampla in timp ce nevasta ar trage de mine: Dragos lasa-l naibi de idiot.

  4. Nea Costache says:

    Ce sa mai fi facut in urma acelui gest de om nesimtit? Faptul ca i-ai postat masina pe blog nu cred ca-l va lasa rece!

  5. electropompe says:

    N-ai ce sa le faci. Daca te iei in gura cu prostul, sigur te va bate cu experienta cum zicea un vechi proverb. Numai bine!

  6. Daniel says:

    Am asistat si eu la o astfel de situatie mai demult in parcarea de la Metro. Masina care astepta cuminte sa intre in parcare s-a lipit bara de bara de masina care i-a taiat fata si a inceput sa o impinga usor usor in timp ce vinovatii erau inca in masina. Au coborat grabiti si au pleacat spre magazin unde s-a lasat cu un mic scandal.

    Din pacate astfel de mici incidente fac ca acesta tara sa se afunde destul de mult in mocirla si ceva trebuie facut de fapt ceva trebuie SCHIMBAT.

    Citesc acum o carte despre cum sa implementezi mai usor o schimbare :
    Switch: How to Change Things When Change Is Hard (http://tiny.cc/e4ot5)
    3 actiuni imortante:

    1. Apeleaza la ratiune: explica-i soferului ca nu a facut bine ca ti-a luat locul de parcare pentru ca tu asteptai de 5 minute si ca nu ti-a luat mult pinsa sa gasesti un astfel de loc de parcare

    2: Apeleaza la emotional: ia cheia, apropiete de masina si simuleaza ca ii zgarai masina fara a o zgiria (in acelasi timp faci un sunet ca si cum cheia sapa in vopea: chhhhhhhhhsssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii).

    3. Paveaza calea catre schimbare: spune-i ca data viitoare chestia cu cheia va fi pe bune.

    Daca faci cele trei actiuni de mai sus cred ca orice sofer se va gindi mai bine daca va mai “fura” un loc de parcare.

    BTW: daca ai un kindle si vrei sa facem schimbi de carti de invit pe http://kindleromania.ning.com

  7. Gerhald says:

    Poate te si bate daca ii faci poze. Nu cred ca exista o solutie corecta. Pur si simplu trebuie sa te rogi ca un alt sofer sa ii faca si nesimtitului ceva asemanator. Poate atunci se invata minte. Poate…

  8. Robert says:

    daca ai timp de pierdut, il urmaresti prin tot mall-ul si te bagi in fata lui la orice coada se aseaza pana cand se enerveaza.

  9. DanN says:

    Nu trebuie sa te pui cu prostul. Mai bine inveti sa inchizi calea din timp sau rogi pe cineva din masina sa tina locul blocat imediat dupa ce s-a eliberat.

    Desi sunt din Timisoara, si aici sunt aceleasi obiceiuri. Daca vad un loc il blochez lateral pana pleaca toti contracandidati. Apoi parchez cu spatele.

  10. Exista multa agresivitate in trafic. De cele mai multe ori cred ca este singura supapa prin care refuleaza frustrarile sau aroganta.

    Este extrem de greu sa inghiti in sec si sa mergi mai departe, desi cel mai rational este sa intelegi ca starea in care sunt acesti oameni este ea insasi o ‘pedeapsa’. E vai de soarta lor, ca sa zic asa.

    Pe de alta parte, daca in prima instanta crezi ca tipul nu va sari la bataie, se pot face observatii. Chiar daca va sari cu gura, in sinea lui poate se va simtii prost si data viitoare nu va mai face.

    Se intampla si in tari civilizate, si cum nu toti ne civilizam in acelasi ritm, trebuie sa suportam diferentele. Cu greu, dar n-avem ce face.

  11. Bleau says:

    Poti eventual sa iti iei niste abtibilde ca cele de la politie ca sa aibe motiv de nervi. Alternativ exista si http://parchez.ca/
    Nu are rost sa te iei la cearta, pur si simplu intri in atmosfera si in atitudinea creata de individ. Imi place si varianta propusa de Daniel cu Switch 🙂

  12. Bleau says:

    Saaaaaau, poti pur si simplu sa il lasi sa vada ca iti scoti si iti pregatesti cheia si ii spui ca astepti sa plece :)))) Garantat nu va mai pleca :))

  13. Pisica Roz says:

    Din nefericire pentru noi violenta nu e o solutie (si de cele mai multe ori are efect de boomerang). Vom fi prinsi in cercul asta vicios pana cand generatiile viitoare vor invata (desi nutresc slabe sanse) respectul, educatia, civilizatia…
    Sau macar pana li se vor impune cu forta.
    In genere ultimele specimene civilizate din Romania sunt condamnate la anihilare din punct de vedere numeric…

  14. camionagiu says:

    sa il dai pe trafictube. Toata lumea stie asta. 😛

  15. BogdiP says:

    eu as fi parcat in spatele lui si plecam. daca voia sa iasa trebuia sa se roage de mine…

Comentează