MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce te motiveaza sa fii mai bun?

Oamenii care sunt in jurul meu acum ar prefera probabil sa ma stranga de gat si sa plece acasa sau oriunde altundeva departe de locul in care suntem si muncim. E sambata seara doar. Am putea sa terminam repede, sa finalizam cumva si sa plecam, dar eu vreau sa migalim fiecare bucatica (si nu in sensul popular). Si ca sa motivez echipa, am decis sa fac cinste cu o saorma. Pentru moment functioneaza, dar cum fac pe termen lung?

Clipul de mai sus explica ce ii motiveaza pe oameni. Eu sunt de acord cu teoria expusa. Ma gandesc ca data viitoare sa le pun acest clip inainte de a ne apuca de treaba. Voi ce parere aveti despre ideea din clip?

7 comentarii

  1. Manuel says:

    Foarte desteapta ideea. Adica, nu banii sunt emreu motivatia necesara. Cum zice si acolo, da-le un salariu incat sa nu se gandeasca la bani si, daca vrei productivitate, cauta metode de stimulare care nu includ bani, poate nici macar vreun folos imediat. Cum e exemplul cu o zi in luna sa faca ce vor programatorii. Ceea ce ma duce cu gandul ca petrec prea mult timp liber in fata calculatorului si ca ar trebui sa imi stabilesc o zi in luna cand nu intru deloc pe calculator. Wow, ce greu va fi, dar e necesar.

    Pe mine ma motiveaza, pe de o parte banii, dar mai mult gandul ca fac ceva si ca am o influenta mica, maca intre prietenii mei, cateva zeci, acolo cati sunt. Foarte mult ma motiveaza si incurajarile oamenilor. Cand cineva zice ca mergi pe drumul cel bun, te bucuri si mergi cu avant inainte. 😀

  2. Ana says:

    Am vazut clipul acum o luna sau doua si sunt de acord cu teoria expusa – oamenii muncesc mai bine atunci cand sunt relaxati si motivatia cea mai buna este intotdeauna pasiunea pentru munca. Proiectele in care se pune suflet sunt si cele cu randamentul cel mai mare. Ar fi minunat sa fie o practica pe scara larga in Romania. Din pacate, multi angajatori considera ca te platesc doar pentru timpul petrecut la serviciu, nu pentru rezultatele aduse.

  3. Tudor Iacob says:

    Just for fun, pe termen lung, s-ar putea să fii nevoit să faci cinste cu abonamente la sală 🙂
    Teoria prezentată e foarte adevărată, iar pe oamenii care deja se implică ii va motiva și mai mult acest clip. Cei care nu vor fi de acord cu el, well…sunt cei care își urmăresc interesele și nu pun pasiune în ceea ce fac, în echipă. Cel putin pentru mine, a fost un instrument bun de analiză.

  4. Alex says:

    Sunt total de acord cu idea acestui filmuleț și cred că este unul dintre cele mai reușite pe această tematică.

  5. Alina C. says:

    Excelent film! O sa-l trimit prietenilor. Sincer, pe mine ma face mai buna credinta (relaxarea, autocontrolul sunt basca). Da’ sunt sub impresia unui articol foarte tare (nu stiu daca pot da adresa) citit dimineata. Se cheama “De ce scade increderea in Biserica?”: http://www.contributors.ro/reactie-rapida/de-ce-scade-increderea-in-biserica/
    Stiu ca suna desuet pentru unii dar eu sunt ceva mai retro… In rest, ca-ntre noi, fetele, sunt de acord cu ce zice Ana. De aceea ma si intreb: patronii astia de la noi ar fi in stare vreodata sa contruiasca piscine si terenuri de baschet la sediul vreunei firme?

  6. Nu pot sa vad clipul ca-mi merge greu netul dar probabil aprecierea din partea celor la care tinem ne motiveaza sa fim mai buni…

  7. lucianB says:

    cat se poate de adevarat. cu toate ca va mai dura pana sa se puna in practica…

Comentează