MANAFU*

Abonamente Evensys

Competitie de idei, premii mari, training si tabara de creatie pentru aplicatii mobile

Sunt incantat, chiar ma bucur foarte tare ca exista o asemenea initativa. Avand experienta evenimentelor MobileApps si MobileDev, salut ideea Nokia de a crea o tabara de lucru, o competitie si un training pentru cei interesati sa dezvolte aplicatii mobile! Trebuie sa va spun ca sunt unul dintre cei cinci bloggeri invitati sa faca parte din echipa “de organizare” a acestui eveniment. Sa o luam deci cu inceputul!

CE SE INTAMPLA
Nokia si-a propus sa creasca interesul pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile si a creat “Nokia Qt Developers – 36.40.3.11“, o competitie de idei de aplicatii mobile, la care participa oricine are abilitati tehnice (de preferat in zona mobile, dar nu neaparat) poate sa participe. Acest program, caci e mai mult decat un simplu concurs, include o preselectie, un training, un weekend in afara Bucurestiului pentru a dezvolta efectiv aplicatiile si o serie de premii. Toate detaliile sunt redate pe indelete un pic mai jos.

CUM SE DESFASOARA
Programul are doua etape, fiecare avand premii si structura de desfasurare distincte. Intr-o prima faza (28.02 – 11.03), echipele (care pot avea intre 1 si 4 persoane) se inscriu pe unul din cele 5 bloguri partenere (lista e mai jos). Trebuie oferite cateva date despre idee si date de contact pentru echipa. Din toate ideile propuse, bloggerii parteneri aleg cu ajutorul cititorilor lor cele mai bune idei. Se voteaza democratic, as zice, timp de o saptamana (11 – 18.03).

Primele doua idei care se situeaza in topul votului public (la fiecare blogger in parte) vor fi inscrise in competitia “Nokia Qt Developers – 36.40.3.11“, iar echipele respective (in total 10) vor participa la sesiunea speciala de training in Qt care se va desfăşura în perioada 24 – 27 martie, sustinuta de specialisti de la Nokia.

Deci vorbim despre o “tabara de creatie”, unde efectiv vor fi create acele aplicatii propuse. La finalul celor 36 de ore de lucru, din cele 10 idei vor fi alese trei aplicatii de catre un juriu. In faza a doua (27 martie – 9 mai), cele 3 echipe de dezvoltatori trebuie sa isi definitiveze aplicatiile mobile cu care au participat in concurs si sa le inscrie in Magazinul Ovi. Aplicatiile finaliste vor fi promovate pe site-ul oficial si supuse apoi unui proces de votare publica (intre 9 si 20 mai). Pe 23 mai, se anunta castigatorul premiului cel mare.

Este un proces destul de lung, dar necesar pentru a putea duce la bun sfarsit si fara graba aplicatiile. Pentru detaliile complete trebuie sa consultati regulamentul oficial.

CE CASTIGI
Cum de obicei competitiile vin si cu un premiu, la “Nokia Qt Developers – 36.40.3.11” premiul cel mare este de 10.000 de euro! si este acordat echipei castigatoare in etapa a II-a. In prima etapa a concursului exista 3 premii de 1.000 euro (cash) pentru trei echipe si alte 7 premii de cate 400 euro pentru alte sapte echipe.

CUI SE ADRESEAZA
Competitia vizeaza in special dezvoltatori cu experienta in mediul mobil, insa prin training-ul oferit si celelalte documentatii oferite de Nokia online, pot intra in program si alti developeri. Pot participa freelanceri (individual sau in echipa) sau companii de development.

DE CE SA PARTICIPI
As putea spune ca premiul e cel mai bun incentive de a participa, dar cred ca potentialul pe care il are piata mobile ar trebui sa ii motiveze pe dezvoltatori. Si mai ales ideea de a fi prezent pe toate platformele principale, asa cum fac acum toate marile aplicatii. De altfel, cele mai cunoscute aplicatii dezvoltate in Romania – daca nu gresesc – sunt deja lansate pe cel putin doua – trei paltforme.

CUM MA INSCRIU
Te poti inscrie foarte usor aici sau pe oricare dintre celelalte bloguri partenere: Ionuţ Bălan (www.chip.ro/blog), Cristian Dorombach (www.piticu.ro), Dan Dragomir (www.dandragomir.biz), Radu Dumitru (www.nwradu.ro).

Mult succes!

6 comentarii

  1. Andrei says:

    Se poate inscrie o echipa de mai multe ori (cu mai multe idei) ?

  2. Am intrebat si raspunsul este: o idee, o echipa, un blog. Deci o echipa poate veni cu o singura idee si o poate inscrie pe unul dintre cele 5 bloguri partenere. De exemplu aici: http://bit.ly/QTDevel

  3. Cristi Mirt says:

    Și pot participa și elevi care au cunoștințe de programare și care vor să învețe să dezvolte aplicații mobile? Eu de exemplu am început să dezvolt aplicații pentru Windows Mobile 7.

  4. Blogatu says:

    Un concurs foarte interesant, il voi promova si eu pe blog.

  5. Andrei says:

    Aplicatia propusa trebuie sa fie pentru Romania sau globala, in engleza ?

Comentează