MANAFU*

Abonamente Evensys

Viitorul apartine prieteniilor adevarate

Sunt doar eu cel care crede ca dupa ce va trece nebunia Facebook, vom alege calitatea in locul cantitatii pe retelele sociale? Chiar si pe Facebook! Am scris deja despre Path, reteaua personala care te lasa sa adaugi pana la 50 de prieteni. Astazi am descoperit Recco, o aplicatie de iPhone ce iti permite sa consulti doar recomandarile prietenilor. Vezi mai sus clipul de prezentare.

Cred ca in viitorul nu tocmai indepartat vom intalni doua tipuri de utilizatori in retelele sociale: “introvertitii” (cei care vor interactiona doar cu prietenii) si “extrovertitii” (cei deschisi si la interactiuni cu persoane mai putin cunoscute). Practic, vom simti o impartire clara, ghidata de tot felul de servicii si aplicatii, cele doua categorii existand deja ca atitudine sau optiune personala. Eu, de exemplu, am acceptat pana anul trecut prietenia oricui pe Facebook. Stiu de asemenea persoane care au ales sa tina cat mai mic numarul de contacte.

Eu ma gandesc sa imi reduc numarul de prieteni din profilul personal pe Facebook, pana ajung sa am o comunitate doar cu oameni pe care ii cunosc.

5 comentarii

  1. Marius says:

    Este un fel de foursquare numai ca “trage” recomandarile din mai multe locuri (Facebook, Google places, etc). Asta daca am inteles eu bine.

  2. Piticu21 says:

    dar asta se intampla deja acum

    am oameni pe fbk care nu vorbesc cu mine ca nu ma stiu sau nu urmaresc pe twitter – vezi chinezu, dar si oameni care vorbesc cu mine si ma stiu doar acolo … si vin de la botosani la iasi sa ma cunoasca cum a facut … catalin parca 🙂

  3. Oana says:

    Eu am pe facebook strict persoane pe care le cunosc si profilul il am privat. Nu are rost sa adaug oameni pe care oricum nu ii cunosc sau nu ma cunosc. Poate sunt eu mai antisociala :).

  4. Semanticus says:

    Eu as cauta explicatia in problemele identitatii pe retele. Se discuta deja de efectele depersonalizarii pe retele, reactiile noastre de a ne limita la un numar mic de grupuri de referinta indica existenta unor efecte secundare: neatentie, lipsa de interes, de comunicare, interactiune slaba, etc. Nu stiu daca si cum sa stabilim ce e calitate si cantitate pe retele cand operam nu cu criterii ci cu empatii, afinitati, prietenii.

  5. Glisse says:

    Eu unul sunt de-a dreptul anti-social cand e vorba de online. Pe fb nu am nicio persoana pe care sa n-o fi cunoscut-o candva de-a lungul vietii, chiar daca acum 15 ani si nu mai vorbim. Probabil sunt de moda veche, am ratat trenul social online, unde ai 1500 de prieteni si stai toata ziua sa vezi ce partz a mai tras nu stiu cine.

Comentează