MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum arata piata online in Romania

Cred ca cifra din online dupa care alerg cel mai mult (si nu numai eu) este cea care ne arata cati utilizatori de Internet sunt in Romania. Stiu, exista cateva cifre, insa nu am vazut inca un consens. Cifra din imaginea de mai sus este preluata din raportul “Do you CEE? – The Internet Market in Central and Eastern Europe in 2010“, realizat de Gemius. Il recomand tuturor celor care sunt implicati in online. Il descarcati de aici.

In fiecare miercuri voi publica pe blog un studiu interesant despre comunicare, social media, advertising sau marketing. Urmareste asadar seria “Research“ pentru cele mai noi statistici.

3 comentarii

  1. Alina says:

    42% dintre gospodariile din Romania au acces la internet acasa.
    71% din populatia Romaniei foloseste regulat Internetul.

    Sursa: Eurostat – 2010
    Cu un CTRL+F “Internet” gasesti statistici chiar mai detaliate aici:
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/NavTree_prod/everybody/BulkDownloadListing?file=table_of_contents_en.pdf

  2. Tudor says:

    42% din gospodariile din Romania sau din gospodariile locuinte in Romania?

    Nu stiu cum se vede situatia din capitala, dar in provincie ne confruntam cu o crestere a numarului de locuinte fara locatari – de ex., in Focsani circa 1/3 din aprt isi au proprietarii in strainatate si exodul catre locuintele de la tara continua (foarte multi pensionari care nu-si mai pot permite sa locuiasca la oras au decis sa-si vanda aprt si sa-si cumpere o casuta intr-una din comunele din apropiere)

  3. […] bucuram anul trecut ca puteam sa raspund la intrebarea “Cati utilizatori de Internet sunt in Romania?” cu un studiu serios, pentru a trece peste “guesstimari” si tot felul de alte […]

Comentează