MANAFU*

Abonamente Evensys

10 lucruri pe care le pot face 10 bloggeri in Amsterdam

Am fost la Amsterdam de cel putin 3 ori, cred, si de fiecare data am zis ca o sa intreprind mai multe activitati locale. De obicei, raman blocat la shopping. Cum vineri si sambata sunt in celebrul oras alaturi de alti noua bloggeri de seama (na, ca e prima data cand ma “autodenunt” drept A-List Blogger) in aventura numita High Impact Friends initiata de revista Biz, ma gandesc sa fac o lista cu lucrurile pe care ar trebui sa le facem in scurta dar intensa noastra vizita.

Mi-ar prinde bine o mana de ajutor. Incep eu lista:

1) Vizita in piata de flori
2) Plimbare pe canale cu vaporasul
3) O iesire la Amsterdam ArenA
4) Plimbare discreta in Red Light District
5) Vizita la Muzeul Madame Tussauds
…..

Pentru a urmari “peripetiile” grupului in tara lalelelor, fiti cu ochii pe hashtag-ul #bizamsterdam.

 

26 comentarii

  1. Denisa says:

    Să-mi cumpăraţi magneţi şi cioco!!! Dacă-l lăsaţi pe Sebi să plece fără astea din Amsterdam, nu-l mai primesc acasă, deci [şi] de voi depinde fericirea familiei Bârgău! 😀

  2. acsel says:

    Ahhh…Red District? 🙂

  3. Sa va plimbati cu bicicleta pe strazi! Apoi sa o parcati la gara, in parcarea pe 4 etaje, si sa incercati sa o gasiti la intoarcere! Asta da provocare!

    Sa va plimbati cu tramvaiul pe o linie centrala.

    Sa incercati sa faceti poze in Cartierul Rosu si apoi sa ne povestiti experienta pe bloguri. (experienta fotografiatului)

  4. Plimbare cu bicicleta prin Amsterdam. Doar sunteti in Olanda.

  5. copolovici says:

    O masă la “Fifteen”, dar era necesară o rezervare.
    Să ia trenul până la Gouda [h a u d a] şi să vadă muzeul brânzei, amplasat în clădirea care acum multe sute de ani adăpostea singurul cântar oficial de brânză, o maşinărie care a măsurat sute şi mii de tone de brânză venită de prin toată Olanda.
    Să înghită un hot dog cu ceapă prăjită în piaţa din faţa muzeului Tussaud.
    Să aibă răbdare şi să stea la coada imensă de la Anne Frank’s House, care pe mine m-a cam strâns între omoplaţi… Casa, nu coada.
    Să înghită un hering crud, cu ceapă, la una dintre multele tonete cu aşa ceva din oraş.

  6. Bleau says:

    Cum sa nu treci vizite zilnice la coffee shops :))

  7. Blogatu says:

    Poze! Merge?

  8. Blogatu says:

    O transmisie in direct cum ar fi?

  9. Despina says:

    Gauchos – pentru un steak de vita ca in Argentina. Daca va iese in cale, chiar merita sa luati masa acolo.

  10. Matei says:

    O vizita la Muzeul Sexului, obligatoriu. Sunt mai multe, dar toate sunt pe acelasi stil. Eu am fost la cel din Districtul Rosu.

    Neaparat sa luati o hidrobicicleta si sa va plimbati pe canale. E senzational!

    Mancati de la Wok. Parca asa se numea. Chiar in centru, cum mergeti spre Districtul Rosu, sunt mai multe mini-restaurante cu numele asta. Mancarea chinezeasca de acolo e divina, nicaieri n-am avut ocazia sa mananc ceva mai bun. 🙂

    Cam asta pot sa va recomand, la prima mana. O sa va urmaresc traseul pe twitter. Distractie placuta!

  11. Matei says:

    Ah, iertare de spam, dar mai trebuie sa faceti ceva. Exista un Muzeu al Groazei (parca Amsterdam Dungeons se numea). Cum vii dinspre Gara, mergi 2 sau 3 statii spre centru si chiar pe dreapta o sa vedeti o intrare tematica imensa cu niste porti de castel.

    Va recomand, e o experienta fun. Nu e pur si simplu un horror house, au actori care intra foarte bine in pielea personajelor si iti ofera niste momente uimitor de amuzante. Implica foarte mult publicul, asa ca fiti pregatiti sa va murdariti pe maini, ca sa zic asa. 🙂

  12. Da, Amsterdam Dungeon si Anne Frank merita. Eu am fost si la Madame Tussauds, daca n-ati intrat in alt oras, e o experienta simpatica. + Piata de flori, sa cumparati bulbi pentru neveste 😛

  13. Nici o fată în “A List”?

  14. Mă bucur că am făcut toate lucrurile din lista ta când am fost acolo 🙂
    Ar mai fi: plimbarea cu bicicleta peste tot (de preferință în parcul/pădurea de lângă Amsterdam). Și un concert live într-unul dintre zecile de cluburi din centru.

  15. Andrei says:

    Dacă groparu e în realitate așa cum e și pe blog, apoi e musai să mergeți la ceva coffee shop, să vă luați un pumn de mahoarcă și să vă râdeți :))

  16. Sunt ca A-List-ul e mult mai mare, fireste!

  17. cmv says:

    – vizita la Muzeul Van Gogh
    – biblioteca publica – e un “must” pt atmosfera de viitor si pt terasa de pe acoperisul cladirii

  18. Dorina says:

    Muzeele Rijks, Van Gogh si Stedelijk

  19. Dorina says:

    si..Districtul Felinarelor Rosii (Red Light District)

  20. crinutza says:

    Nu e musai sa va plimbati discret prin Red District – oricum e plin de lume de toate varstele si nu va are nimeni treaba. Numai sa aveti grija ca sunt si o multime de stradute laterale care tot din el fac parte.

    La muzeul Van Gogh va trebuie ceva rabdare, ca e coada destul de lunga la intrare. Dar pe langa el exista si o expozitie de diamante, Rijk Museum, etc.

    In fata la Madame Tussaud exista si o “roata” ca in Prater-ul vienez. Presupun ca are o priveliste incredibila.

  21. themadtweety says:

    Vizitati Haarlem – capitala Olandei de nord. 15 min cu trenul si 4-6 trenuri pe ora. Au un parc cu caprioare si alte animale. Pe humatate in libertate. De acolo aveti autobuz direct spre Bijlmer ArenA – stadionul Ajax. O zona rau famata, cartierul ala. Peste tot, anunturi cu: use it, lose it si poza unui tel.

  22. Me Again says:

    Utrecht e simpatic și puteți ajunge repede cu trenul din Amsterdam. Terasele de lângă canale (la nivelul apei) sunt foarte mișto.

    Btw, dacă plănuiți să ieșiți din Amsterdam puteți folosi site-ul 9292ov.nl pentru a vedea ce mijloace de transport în comun aveți la dispoziție.

  23. TheBride says:

    Heineken Experience ca experienta pentru marketing people. La Van Gogh se pot cumpara bilete online. Gouda foarte frumos dar e o excursie de o juma’ de zi si nu cred ca aveti vreme. Sa folositi tramvaiele mai mult decat autobuzele sau taxiurile pentru ca veti sta in trafic cu cele din urma. Sau sa mergeti cat mai mult pe bicicleta. Flea market nu prea merita, dar in zona este o gelaterie absolut minunata. Am mai scris aici ce si cum merita sa vizitati/mancati: http://justbride.wordpress.com/2010/07/30/amsterdam-in-4-zile-si-jumatate/

  24. Daaa, Heineken Experience, oare cum am uitat de asta? Si va puteti lua biletele online, de aici: http://tickets.heinekenexperience.com/heineken/auto_choose_ga.asp?area=1 E foarte misto, merita sa mergeti, si cu ocazia asta vedeti si portul.

  25. Imperator says:

    Daca crezi ca te ajuta, uite o idee de program – ce sa faci in 2 zile… stiu destui care au urmat traseul si au fost foarte multumiti
    http://www.imperatortravel.ro/2010/10/weekend-la-amsterdam.html

  26. Groparu says:

    Groparu nu e nici pe departe asa cum e pe blog, este foarte insipid si rautacios si plin de el si arogant!!!!
    Si as mai fi in cateva feluri, da’ ma abtim pen’ ca-mi stric brandul inca si mai tare ;))

Comentează