MANAFU*

Abonamente Evensys

Augmented Reality pe coperta revistei Biz

Revista Biz a inclus in cel mai recent numar tehnologia Augmented Reality pentru a ilustra subiectul sau central: noul antreprenor roman. Vlad Stan, antreprenor si investitor, este protagonistul de pe coperta si totodata al clipului video pe care cititorii il pot lansa cu camera web a calculatorului. Vlad prezinta noul numar in stilul sau clasic: direct si motivational. Nu cred ca putea “juca” altcineva mai bine acest rol.

Pentru cei care au fugit de acest termen sau nu i-au dat atentie, augmented reality se refera la diverse reprezentari multimedia cu care realitatea din jurul nostru poate fi imbogatita vizual. Mai simplu spus, cu ajutorul unui computer sau al unui terminal mobil, pot fi adaugate elemente grafice si audio unei imagini anume sau poate fi generata o secventa video prin citirea unui cod 2D. A nu se confunda cu QR Codes. Este ceva mai avansat.

Mai sus vedeti un clip making-of de la filmarile pentru coperta. Merita insa sa vedeti si clipul final.

3 comentarii

  1. Am prins un moment, capturasem revista ieri de pe un birou, iau telefonul, da-i un Opera Mini, tasteaza http://www.revistabiz.ro/ar si hooopaaa!!!…..Get Adobe Flash Player….oops…..trebuia un asterisc pe coperta ? Deci cu IPhone este o mica piedica…..(parca exista o aplicatie care iti permite sa executi un flash ?)…dar o sa incercam si cu un Nokia. ceva….sunt curios, cum s-ar zice….

  2. Dupa consultari, se pare ca incercam maine cu un N900….webcam-webcam, totusi, cu telefonul ? Revenim…

  3. Da, corect….doar cu camera web PC, ma scuzati. Un alt experiment a fost asta cu Duster, http://www.trilulilu.ro/katiesbrief/dcadc0bdefb8c6, este drept scoteai un print si apoi il ‘cuplai’ cu camera web….

Comentează